Gündem Cem Garipoğlu toprağa verildi

Cem Garipoğlu toprağa verildi

11.10.2014 - 10:43 | Son Güncellenme:

Cem Garipoğlu’nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verildi

Cem Garipoğlu toprağa verildi

Cezaevinde ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun cenaze namazı Karacaahmet Mezarlığı içindeki Şakirin Camii’nde kılındı.

Haberin Devamı

Cem Garipoğlu’nun tabutu camiye getirildiğinde avlu boştu. Tabutun başında duran bir kişi dışında kimse yoktu. Camiye bir başka cenaze daha getirildi. İkinci cenazeyle birlikte avlu doldu. Caminin uzak bir köşesinde taziyeleri kabul eden Garipoğlu ailesi sık sık birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Baba Mehmet Nida Garipoğlu, eşi Tülay Makbule Garipoğlu ve oğlu Levent’e sarılarak güç bulmaya çalıştı.

CILIZ HELALLİK

Cenaze namazı kılmak için saf tutulduğunda Garipoğlu ailesi kameralardan uzak kalmak için arka sıralara geçti. Cenaze namazında Mehmet Nida Garipoğlu, Tülay Makbule Garipoğlu ve Levent Garipoğlu yan yana saf tuttu. Cemaatin arkasına geçen Garipoğlu ailesi hep birlikte namaz kıldı. Anne Tülay Makbule Garipoğlu cenaze namazına eşlik etti. Anne başını öne eğerek hem namaz kıldı hem de görüntü vermemeye çalıştı.

Haberin Devamı

NAMAZI DIŞARIDAN GETİRİLEN İMAM KILDIRDI

İki cenaze için iki imam geldi. İmamların cenazeleri ayırmaması isim duyurusu yapmaması dikkat çekti. Her iki cenaze için de peşpeşe helallik alındı. Cenaze namazı helallik alan imamlar tarafından değil de dışardan gelen üçüncü bir kişi tarafından kılındı. Namazı kıldıran kişinin Garipoğlu ailesi tarafından getirildiği öğrenildi.

AİLE KABRİSTANINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Garipoğlu ailesi Cem’in tabutu toprağa verilmek için götürülürken de arkasından yan yana yürüdü. Kameralardan rahatsız olan aile yakınları tepki gösterdi. Cem Garipoğlu’nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verildi. Basın mensuplarının mezara yaklaşmasına izin verilmedi.

AİLEDEN İLGİNÇ TAKTİK

Münevver Karabulut’u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kaldığı Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun (24) cenazesi, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Karacaahmet Mezarlığı’nın gasilhanesine götürüldü. Araçta, Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da vardı. Görüntülenmemek için yüzünü şalla kapatan anne Garipoğlu, araç kapıya kadar yanaştıktan sonra indi. Cem Garipoğlu’nun ağabeyi Levent Garipoğlu ve dayısı Sedat Erol da Karacaahmet Mezarlığı’na geldi.

Haberin Devamı

Cezaevinde ölü bulunan Cem Garipoğlu'nun cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Aile üyeleri gazetecilerin takibini önlemek için ilginç bir yol izledi. Cenaze aracına aileden kimse binmedi.

Adli Tıp Kurumu'ndan hızla çıkan cenaze aracı yaklaşık bir kilometre sonra yol kenarında durdu. Anne Tülay Garipoğlu burada cenaze aracına bindi. Bu sırada korumalar cenaze aracının arka kapısını açarak görüntü alınmasına engel olmaya çalıştı. Anne Garipoğlu ön kapıdan bindi. Cenaze aracı hızla yol aldı.

Garipoğlu'nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Garipoğlu ailesinin üyelerinin de gasilhaneye geldiği görüldü.

Cem Garipoğlu toprağa verildi
ANNESİ KENDİSİNİ TUVALETE KİLİTLEDİ

Cezaevinde ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun cenazesi Şakirin Camii’ne götürüldü. Cem Garipoğlu’nun Karacaahmet Gasilhanesi’ndeki cenaze işlemleriyle ağabeyi Levent Garipoğlu ve dayısı Sedat Erol ilgilendi. Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu da gasilhaneye geldi. Gazetecilere görüntü vermek istemeyen anne Tülay Makbule Garipoğlu cenaze çıkarıldığı sırada arka kapıdan çıkarak kendisini kadınlar tuvaletine kilitledi. Arka kapıya giden bir araç anne Tülay Makbule Garipoğlu’nu alarak camiye götürdü. Anne Garipoğlu, gazetecilerin ısrarlı sorularına yanıt vermedi. Cem Garipoğlu için cenaze namazı Karacaahmet Mezarlığı içindeki Şakirin Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak.