Gündem Cem Garipoğlu'nun intiharına Twitter'da mesaj yağdı

Cem Garipoğlu'nun intiharına Twitter'da mesaj yağdı

11.10.2014 - 16:15 | Son Güncellenme:

Dün sabah saatlerinde başına poşet geçirip çamaşır ipiyle intihar ettiği söylenen Cem Garipoğlu bugün öğlen vakti defnedildi. Garipoğlu'nun öldüğüne inanmayan yüzlerce kişi Twitter üzerinden mesaj yağdırdı.

Cem Garipoğlunun intiharına Twitterda mesaj yağdı

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'u başını keserek öldüren ve 24 yıl hapis cezası alan Cem Garipoğlu, Silivri’de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etti. Cem’in önceki gün yapılan açık görüşte ailesiyle bir saat görüştüğü, görüş sonrası iki tarafın da moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Cesedi, infaz koruma memurları tarafından dün sabah 08.00'de, tek başına kaldığı 3'lü koğuşunda bulundu. Koğuşundan aynı yerdeki diğer boş koğuşa geçtiği, başına poşet geçirerek, çamaşır ipiyle kendisini boğduğu öğrenildi.

ÇAMAŞIR İPİNE NASIL ULAŞTI?

Kendisini astığı çamaşır ipi ile başına geçirdiği poşeti cezaevi kantininden aldığı öğrenildi. Yenisafak.com.tr'nin iddiasına göre dün akşam cezaevi kantinine giden Garipoğlu, yıkadığı çamaşırlarını asmak için çamaşır ipi satın aldı. İp ile birlikte bisküvi de aldı ve bunlar poşete konularak kendisine verildi. Gece 02.00'de yapılan sayımın ardından kantinden aldığı çamaşır ipi ile kendini astığı, bisküvilerin konulduğu poşeti de kafasına geçirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009'da teslim oldu, tutuklu kaldığı süreyi Maltepe ve Silivri'deki cezaevlerinde geçirdi. 11 Şubat 2010 yılında ilk kez hakim karşısına çıkan Cem Garipoğlu olayın nasıl olduğunu anlatarak, "Münevver’i cansız görünce kendimi de öldürmek istedim. Ancak yapamadım" demişti.

Sosyal medyada mesaj yağmuru yaşanıyor...

İşte o Tweet’lerden öne çıkanlar:

-Cem Garipoğlu az önce Erbil'den kalkan özel bir uçakla Okecie havalimanına indi. WE 204FK plakalı bir araçla şehir merkezine gidiyor.

-Ölen mahkumun adı Zübeyir Aydın. 1953 Halfeti doğumlu. 1995 yılından bu yana hapisteydi. Kimsesi yok. Cem Garipoğlu diye onu gömecekler.

- Nowy Swiat Caddesi'ndeki Hotel Bristol'e Nuri al Said adına düzenlenmiş Irak pasaportuyla check-in yaptı.

-Paranoyak olduk ya düşünmeden edemiyor insan bu Garipoğlu cidden intihar mı etti yoksa hani ne biliim kaçtı mı uzak diyarlara falan..:/

-Bence intihar etmedi kaçtı, eminim bundan

-İntihar mı etti, kaçtı mı? Cesedini görmeden inanmam!!!

-Ya gerçekten intihar etti ( düşük ihtimal) ya kaçtı (bir ihtimal) ya da gündem değişsin (kuvvetle muhtemel) ama acımam ona.

-Toplum olarak Cem Garipoğlu öldümü yurt dışına mı kaçtı ikileminde kaldık kafamız çok karışık