Kültür Sanat Cem Karaca & Moğollar kaydı için yepyeni   video klip!

Cem Karaca & Moğollar kaydı için yepyeni   video klip!

23.10.2017 - 16:23 | Son Güncellenme:

Moğollar’ın 50. Yılında unutulmaz Cem Karaca & Moğollar kaydı için yepyeni video klip!

Cem Karaca & Moğollar kaydı için yepyeni   video klip

“OBUR DÜNYA

Geçen yıl CD ve Plak olarak piyasaya çıkan CEM KARACA & MOĞOLLAR – 2.2.1973 ANKARA albümünde yer alan OBUR DÜNYA şarkısı için eski fotoğraflardan yola çıkılarak çok özel bir video klip hazırlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de grafiti ve grafik animasyon denince akla ilk gelen isimlerden Tunç “Turbo” Dindaş tarafından hazırlanan animasyon video için Cem Karaca’nın aile arşiviyle Moğollar’ın 1968 yılından beri özenle dosyalanan fotoğraf arşivi kullanıldı.

İçinde daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar, Cem Karaca’nın el yazıları, her bir şarkı için özel olarak yapılmış illüstrasyonların olduğu 44 sayfalık kitapçık + CD ve 180 gram, açılır kapaklı, içinde 6 sayfa Cem Karaca’nın el yazılarının olduğu özel insert ve poster olan plak tüm müzik mağazalarında, albüm ayrıca dijital olarak tüm müzik servislerinde yayında.

İzzet Öz albümün hikayesini şöyle anlatıyor: Ankara konseri sonrası Monaco Oteli’nde Cem’in odasındayız… Keyfimiz yerinde… Ben “Arkadaşlar, bu geceyi, daha doğrusu konserinizi ölümsüzleştirmemiz gerek” deyince, Taner “O zaman bir stüdyoya girelim ve aynen böyle çalalım” diye devam etti. Cem de noktayı koydu “Stüdyoya gidelim, parça aralarında konuşalım, güzel bir anı olur hepimize”…

Haberin Devamı

Yıllar sonra İzzet Öz, işte 2 Şubat 1973 tarihinde Ankara’da yapılan o kaydın bir albüm olarak müzikseverlerle buluşmasına öncü oldu.