Gündem Cemaatin Jandarma imamı itirafçı oldu

Cemaatin Jandarma imamı itirafçı oldu

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen MİT TIR’ları soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve “Jandarma İmamı” olduğu iddia edilen Hasan Bektaş, darbe girişiminden sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim oldu. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyleyen Bektaş, FETÖ/PDY örgütüne yönelik önemli bilgiler verdi.

Cemaatin Jandarma  imamı itirafçı oldu

Cemaat okullarında öğretmenlik yaptığını söyleyen Bektaş, 2008 yılında örgüt içi bir evlilik yaptığını, ancak bu evliliğin örgüt içi gizli bir evlilik olduğunu o dönem idrak edemediğini belirtti. 2011 yılında kendisine sohbet imamlığı teklif edildiğini anlatan Hasan Bektaş, şunları söyledi: “Bana örgüt tarafından müstear isim olarak Akif ismi verildi. Benim sohbetlerime bu dönemde Adana İl Merkezi’nde görev yapan jandarma, astsubay ve uzman çavuşlar birer kişi olarak geliyorlardı. Bir yıl sonra örgüt tarafından bana bütün Adana’da bulunan jandarma, astsubay ve uzman çavuşların kurum imamlığı görevi verildi. Adana’da bulunan askerler tarafından verilen burs, himmet, kurban, zekat ve benzeri yardımları ben topluyordum.”
Üst sorumlusu olan “Halil” kod adlı H. Ali Ece’nin de, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Adana’da bulunan subay ve astsubaylara imamlık yaptığını anlatan Bektaş, “Toplamış olduğumuz paraları Ali Ece’ye elden nakit olarak teslim ediyorduk” dedi. Askeri personelle sadece yüz yüze görüştüklerini anlatan Bektaş, bir sonraki görüşmenin tarihini de bu görüşmelerde ayarladıklarını anlattı. 2014 Ocak ayında MİT TIR’larının durdurulduğunda bir arkadaşı ile Halil Kod adlı Ali Ece’nin evinde olduklarını anlatan Bektaş, “Topladığımız paraları ona verdik. Sonra Türkmenlere giden TIR’ların çevrildiğini öğrendim” dedi.

Haberin Devamı

‘En büyük suç örgütüdür’
Bir sonraki görüşmelerinde Ali Ece’ye MİT TIR’larının neden durdurulduğunu sorduğunu anlatan Bektaş, “Halil bize bu yardımların insani yardım olmadığını, bu TIR’larda silah ve mühimmat olduğunu ve bu malzemelerin Türkmenlere değil IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerine götürüldüğünü söyledi” dedi.
MİT TIR’ları eylemi sonrası örgütten soğuduğunu anlatan Bektaş, 18 Mayıs 2016’da İrfan kod adlı birisinin kendisini yurtdışına çıkarmaya çalıştığını anlattı. Cemaat evlerindeki temel amacın insanların beynini yıkamak olduğunu anlatan Bektaş, “Bağlı olanların ise aşırı derecede bağlayacak şekilde beyni yıkamaktır. Aslında kurulmuş en büyük suç örgütlerinden birisidir. Örgütün Türk milletini maneviyatını istismar ettiğini, maddi olarak sömürdüğünü yaşayarak öğrendim” dedi. l DAMLA GÜLER İstanbul