Gündem Cemaatlerden dualı destek

Cemaatlerden dualı destek

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki cemaat temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Harekatı”na katılan Mehmetçik’e başarılar diledi. Birlik ve beraberlik mesajı verilen açıklamalarda Türk askeri için dua edildi.

Cemaatlerden dualı destek

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin destek mesajına diğer cemaatlerden de destek geldi. Türkiye Ermenileri Patrikliği, askeri harekatın başlamasıyla yayınladığı mesajda, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Zeytin Dalı Harekatı’nda başarılar dileriz” dedi. Bu açıklamanın hemen ardından Cemaat Vakıfları ve Türk Yahudi Toplumu da resmi sosyal medya hesaplarından, “Zeytin Dalı Harekatı” için özel birer mesaj yayınladı. Cemaat Vakıfları Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Cemaat vakıflarımız olarak Silahlı Kuvvetlerimiz’e başarılar temenni eder, bölgemizde ve dünyada sağduyu, barış ve huzurun hakim olmasını dileriz” denildi.

Haberin Devamı

Sözcü Kalın’dan teşekkür

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, cemaatlerin açıklamasının ardından Twitter hesabından teşekkür etti. Kalın, “Cemaat Vakıfları, Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Yahudi Toplumu ordumuzun ve devletimizin yanında. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.