Kültür Sanat Cemal Reşit Rey’de dopdolu bir hafta

Cemal Reşit Rey’de dopdolu bir hafta

10.03.2014 - 18:34 | Son Güncellenme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bu hafta, Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı’dan The Ladies ve Nasiba Abdullaeva’ya kadar farklı tarzda müzisyenler İstanbullulara unutulmaz anlar yaşatacak.

Cemal Reşit Rey’de dopdolu bir hafta

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, her hafta olduğu gibi bu hafta da İstanbulluları farklı kültürlerin müzikal esintileriyle buluşturuyor. Bu Haftanın ilk etkinliğinde, Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı “Aşk-ı Nefes” konseriyle ilk kez aynı sahneyi paylaşarak ney ve klarnetin etkileyici sesinden insanlığın, kültürlerin ve duyguların ortak paydada buluşmasına vesile olacaklar.

Haberin Devamı

Haftanın ikinci etkinliğinde yenilikçi ve özgün tarzıyla tanınan piyanist Lynee Arriale, güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla KJ Denhert, genç kuşağın en iyileri arasında gösterilen saksafon sanatçısı ve caz vokali Grace Kelly’ nin bir araya gelerek oluşturduğu “The Ladies” caz standartlarına getirdikleri kendilerine özgü yorumlarıyla İstanbullu caz tutkunlarına eşsiz bir konser verecek.

Haftanın bir diğer etkinliğinde, en yüksek Özbekistan Halk Sanatçısı ünvanına layık görülen Nasiba Abdullaeva zengin repertuvarından Azerice, Farsça, Rusça, Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendirecek.

Haftanın son etkinliğinde İlkokul’dan Üniversite’ye tüm çocuklarımız ve gençlerimize yönelik eğitici amaçlı olarak planladığımız konser dizisinin Mart ayı etkinliğinde anlatıcı ve piyanist İslam Manafov “Müzik nedir? Nereden gelip, nereye gider? İnsanların ve toplumların hayatında müziğin önemi nedir?” sorularına cevap bularak çocukları ve gençleri müzik dolu bir yolculuğa çıkaracak.