Gündem Cemevinde cenaze için cezaevini zor ikna etti

Cemevinde cenaze için cezaevini zor ikna etti

19.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Edremit’te yoldaki kaplumbağayı ezilmemesi için almak isterken bir motosikletin çarpması sonucu yaşamını yitiren Kemal Divrikli (59), cemevinden son yolculuğuna uğurlandı.

Cemevinde cenaze için cezaevini zor ikna etti

Divrikli’nin adli bir suçtan dolayı 2 yıla mahkum olan ve cezasını tamamlamasına 6 ay kalan oğlu Doğan Divrikli’nin cenaze törenine katılabilmesi için Burhaniye Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran aileye, iddiaya göre “Cemevi, ibadethane değil” denilerek önce izin verilmedi. İki günlük uğraş ve aile dostlarının araya girmesi sonunda güçlükle izin alınabildi. Kemal Divrikli’nin İstanbul’da televizyon programlarına metin yazarlığı yapan kızı Derya Divrikli Gül, savcılıktan gerekli izinler alınmasına rağmen cezaevi yetkililerinin de kendilerine zorluk çıkardığını söyledi.
Cemevi ibadethane kabul edilmediği için bu sıkıntıyı yaşadıklarını, devletin bir an önce gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini söyleyen acılı abla, “Bizim canımızı acıtan asıl şey, ’Bir kaplumbağa ölmesin’ diye can veren ve ölümüyle 4 kişiye hayat veren adamın ailesine bu acı yaşatılmamalıydı” diye konuştu.