Gündem Cemevinden ağıtlarla uğurlandı

Cemevinden ağıtlarla uğurlandı

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cizre’de şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, memleketi Saruhanlı’da bin araçlık konvoyla son yolculuğuna uğurlandı

Cemevinden ağıtlarla uğurlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya (24), memleketi Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Şehit Kaya’nın cenazesini almak için dün öğlen saatlerinde Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne gelen yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik grup terör örgütü PKK’yı lanetledi.

Grup, ellerinde Türk bayrağı ile “Kahrolsun PKK”, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Şehit Kaya’nın Türk bayrağına sarılı tabutu 1000 araçlık konvoy eşliğinde Dilek Mahallesi’ndeki baba evinin önüne getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Dilek Mahallesi Cemevine götürülüp, askeri tören düzenlendi. Cemevinin etrafındaki iki katlı binaların büyük bölümü de Türk bayrakları ile donatıldı. Kadınlar binaların terasından ellerinde Türk bayrakları ile ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Cemevinden ağıtlarla uğurlandı

Tabutuna sarıldı

Baba Tuncay Kaya ile hala Nuray Tuncay ve diğer yakınları şehidin cemevi önündeki tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Kaya, tören boyunca şehidin tabutu önünde sandalyede oturdu. Anne Fatma Kaya’nın ise cenaze cemevine gelmeden önce jandarma tarafından buraya getirildiği, kısa süre sonra da ayrıldığı öğrenildi.

6 ay önce Meliha Kaya ile evlenen şehit Kaya’nın cenaze namazı kılındıktan sonra askeri bando eşliğinde askerlerin omuzunda yaklaşık 200 metre taşındı. Şehit Kaya’nın naaşı Hasan Dede Türbesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cemevinden ağıtlarla uğurlandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın acılı ailesine başsağlığı telgrafı gönderdi.