Gündem Cemil Çiçek'e 8 milyonluk lüks köşk!

Cemil Çiçek'e 8 milyonluk lüks köşk!

01.11.2014 - 08:36 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlık Resmi Konutu Çankaya Köşküne yakın olan eski bina yerine yenisi yapılarak 8 milyon liraya mal olan lüks köşk TBMM Başkanı Cemil Çicek'e tahsis edildiği belirtildi.

Cemil Çiçeke 8 milyonluk lüks köşk

Çankaya Köşküne yakın olan TBMM Başkanlık Resmi Konutu yıkılarak yerine yenisi yapılan bina Çiçek'e tahsis edildi. BMM Başkanı Cemil Çicek, ‘Görev süremin dolmasına 8 ay kaldı. O yüzden ben oturmayı uygun bulmadım” dedi.

Başkanlık Konutu 1984’ten önce Yunan Sefareti olarak kullanılıyordu daha sonra “Günün ihtiyaçlarına uygun değil, eskidi” denilerek yıktırıldı yerine yenisi yapıldı. İçtüzük gereği bu konuta Cemil Çicek'in oturması gerekirken, yapımını yakından takip etmesine rağmen konuta çiçek taşınmama kararı aldı.

Çiçek, buranın sadece yabancı heyetlere verilecek yemeklerde kullanılması talimatını verdi. Çiçek, “Binayı yaptırmak bana kısmet oldu ama oturmayacağım. Benden sonra gelecek başkan oturur mu bilemem” dedi.

Lüks bina 5 katlı

3 bin 879 metrekare arsa içerisinde bulunan resmi konut; üç bodrum, bir zemin ve bir birinci kat olmak üzere toplam beş kattan oluşuyor. Genel olarak betonarme inşa edilen konutun üst katı tamamen ahşap.

Cemil Çiçeke 8 milyonluk lüks köşk