Gündem Konvoyda kaza

Konvoyda kaza

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karayoluyla Uludere’ye giden Kılıçdaroğlu’nun konvoyundaki Tekin’in içinde bulunduğu otomobil Tatvan çıkışında karlı ve buzlu yolda kontrolden çıktı.

Konvoyda kaza

Savrulan otomobile, aynı yönde giden İran plakalı bir TIR arkadan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 5 kişiden Parti Meclisi üyesi Hüseyin Yaşar, boynundan hafif yaralanırken, diğerleri yara almadan kurtuldu. Tekin yola Kılaçdaroğlu’nun aracına binerek devam etti.


Helikopter muamması

Yeni yıla Van’da giren Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Uludere’ye helikopterle gidecekti. CHP heyeti, önce taziye ziyaretinin helikopterde yaşanan sorun nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, helikopter sorununun giderildiğini ve kendilerinden isim istendiğini ifade etti. Tekin, jandarmaya ait bir helikopterle Uludere’ye gideceklerini bildirdi. Ancak CHP heyetine helikopter tahsis edilmedi. CHP yetkilileri, Kılıçdaroğlu’na İçişleri Bakanlığı tarafından helikopter verileceği bilgisi iletildiğini ancak sonra sebebi açıklanmayan bir şekilde helikopter verilmesinden vazgeçildiğini bildirdi.

‘Hükümet devreye girdi’
CHP’den yapılan açıklamada, “AKP iktidarı bir ayıba daha imza attı. Ama hükümetin yasağı Kılıçdaroğlu’nu taziye yolundan çeviremedi. Gece yarısı hükümet devreye girdi ve Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen helikopteri geri çekti” denildi. Tekin de, “Ne garipse gece saat 12.30’da Ankara merkezli bir iptal kararı geldi. Anamuhalefet liderinin ulaşımı kolaylaştırılmak istenmiyorsa burada ciddi bir kasıt var demektir. Hiçbir gerekçe göstermeden ’Ankara’dan gelen talimat üzerine iptal edildi’ denilmesi çok doğru değildir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de, helikopterin iptal edilmesiyle CHP heyetinin ikiye bölündüğünü ve karayoluyla Uludere’ye gittiğini söyledi.
Atalay: Haberim yok
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise, gazetecilerin soruları üzerine helikopter iptaliyle ilgili bir bilgisi olmadığını belirterek, “Kaza için üzüldük. Geçmiş olsun. Helikopterin tahsisi, iptali, konusunu sizden öğreniyorum” diye konuştu.