Gündem Cennete mi gidecek kuzum?

Cennete mi gidecek kuzum?

28.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emrah Aytemiz ve 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray dün son yolculuklarına uğurlandı.

Cennete mi  gidecek kuzum

‘Çok yakışıklıydı’

İlk görev yeri olan Hakkari Dağlıca’da şehit düşen 2 yıllık asker Mehmet Aslangiray’ın cenazesi Adana Havalimanı’nda törenle karşılandı. Şehidin cenazesi buradan konvoyla Atakent Mahallesi’ndeki babasının evine getirildi. Cenaze aracının üzerine çıkan kız kardeşleri Sümeyye ve Fatma Aslangiray, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra Sabancı Merkez Cami’ne getirildi. Babası 7 yıl önce vefat eden şehidin annesi Havva Aslangiray, “Benim oğlum çok yakışıklıydı. Ben Allah’ıma yalvardım, ’kimseyi yakma’ diye. Ama Mehmet’im şehit düştü. Başka ana kuzuları yanmasın. Uçtu mu, cennete mi gidecek kuzum? Beni de götürsünler” diyerek ağıt yaktı. Aslangiray’ın cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökçe’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Şehitlikte toprağa verildi.

Rizeli şehit Emrah Aytemiz’in cenazesi konvoy eşliğinde Fındıklı Merkez Cami’ne getirildi. Şehidin annesi Filiz, babası Hüseyin ve kız kardeşi Yeliz Aytemiz ile 27 Temmuz tarihinde evleneceği nişanlısı Özdeyiş Akbal tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Kadın askerin koluna girerek destek verdiği anne Filiz Aytemiz, “Bir ay sonra düğününü yapacaktım. Oğlum düğününü göremedi. Merak etme arkadaşların öcünü alacak” diyerek oğlunun nişanlısı Özdeyiş Akbal’a sarıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende cenaze namazını İl Müftüsü İsmail Yalçın kıldırdı. Aytemiz’in cenazesi, Hürriyet Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

“Gurur duyuyorum”

Kırıkkaleli şehit Astsubay Şükrü Ceylan’ı da son yaşlculuğuna 5 bin kişi uğurladı. Baba evinde helallik alınırken tabuta sarılan eşi Büşra, babası Muhittin, annesi Dudu, kardeşleri Hüseyin, İbrahim, Veysel ve yakınları ayakta durmakta zorlandı. Şehit annesi Dudu Ceylan, oğlunun tabutu Nur Camii önüne getirildiği sırada yüksek sesle “Kuzum gurur duyuyorum seninle. Bayrağı severdin, bayrağın da güzelmiş” dedi. Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Ceylan Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi.