Gündem Cennetin Havva’sı

Cennetin Havva’sı

17.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Cehennem’ ve ‘Araf’tan sonra ‘Cennet’ adını verdiği koleksiyonunda ‘meme kanseri’ne dikkat çeken Akın, defilede göğüs dekolteli ve tül transparan elbiselere de yer verdi

Cennetin Havva’sı

Çiğdem Akın, Dante’nin önemli eseri ‘İlahi Komedya’dan esinlenerek hazırladığı üçlemesinin son halkası olan ‘Paradiso - Cennet’ koleksiyonunu Mercedes- Benz Fashion Week kapsamında Antrepo 3’te görücüye çıkardı. Defilenin yıldız ismi, Meme Kanseri Haftası’na dikkat çekmek için giydiği tül elbiseyle vücudunu açıkta bırakan Günay Musayeva olurken, iki yabancı mankenin iş kazası geçirip, göğüslerinin açılması da dikkat çekti.

İş kazası
Tasarımcı Akın, ‘Cehennem’ ve ‘Araf’tan sonra ‘Cennet’ adını verdiği koleksiyonunda Musayeva’nın giydiği transparan elbiseyle Meme Kanseri Haftası’na dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Cenneti büyük, güzel ve renkli bir bahçe olarak tanımlayan Akın, birbirinden farklı çiçek desenlerini ipek, şifon, tül, kadife gibi kumaşların üzerine uygularken, mayodan pantolana, etekten elbiseye geniş skalada tuttuğu kreasyonuyla ilgi çekti. Meme Kanseri Haftası nedeniyle göğüs dekolteli ve tül transparan elbiselerin yer aldığı defilede, podyumdaki iki yabancı manken iş kazası yaşadı.Yabancı iki manken göğüsleri bir anda açıkta kalıp elbiselerinin azizliğine uğrasa da profesyonellik örneği gösterip, kulise kadar yürüdü.

‘Didem profesyonel değil’
Defilenin baş mankeni Günay Musayeva, “Meme kanseri için böyle bir şey yaptık. Çok güzel, keyifle taşıdım” dedi. Musayeva, gazetecilerin “Eşiniz Tolga Karel, bu tip elbiseler giymenize karışır mı?” sorusuna, “Bana kimse bunu söyleyemez” yanıtını verdi. Modacı Akın ise bu yıl Fashion Week’te isyan başlatan Didem Soydan’ı profesyonel olmamakla suçlayarak, “Fikrine saygım sonsuz ama bana ters. Bir daha çalışmam” dedi.