Kültür Sanat Cennette orkestraların sayısı artıyor

Cennette orkestraların sayısı artıyor

09.08.2009 - 00:04 | Son Güncellenme:

Kurtalan Ekspres’in 54 yaşında kalp krizi geçirip ölen gitaristi Akkuzu dün son yolculuğuna uğurlandı. Törende gözyaşları dinmedi

Cennette  orkestraların sayısı artıyor

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, Kurtalan Ekspres’in 54 yaşındaki gitaristi Bahadır Akkuzu, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gece kolundaki uyuşma şikâyetiyle Bakırköy İncirli’deki özel bir hastaneye kaldırılan Akkuzu’nun yapılan tetkiklerinde kalp krizi geçirdiği anlaşılmıştı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Akkuzu’nun cenaze namazı, dün Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazından sonra kılındı. Törene, Akkuzu’nun eşi Leyla Akkuzu, oğlu Sonat, Kurtalan Ekspres’in üyelerinden Ahmet Güvenç’in yanı sıra Eser Taşkıran, Doğukan Manço, Emrah Karaca, Ersen ve Nuri Alço ile bazı aile yakınları ve sanatçı dostları katıldı.

Törende gözyaşı
Sanatçının yakınları, babası Mustafa Akkuzu ve kadim dostu Ahmet Güvenç, tören boyunca gözyaşı döktü. Akkuzu’nun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.
Akkuzu, 15 yaşında çıktığı sahne hayatında, ilk olarak “4 Adam” isimli grubu kurdu. 1978’den itibaren dahil olduğu “Kurtalan Ekspres”in gitaristi, vokalisti ve kurucusu olarak çalıştı. Müzik yolculuğu boyunca Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Edip Akbayram gibi sanatçılara eşlik eden Akkuzu’nun “Sakız Hanımla Mahur Bey”, “Kara Toprak Ver Yarimi” ve “Al Beni” isimli besteleri Barış Manço tarafından yorumlandı.

‘Bu tarafın tadı kaçıyor’
Garo Mafyan:
“Bahadır çok iyi bir müzisyendi, iyi bir insandı. Barış Manço’nun dostuydu. Genç yaşta kalp krizi geçirip aramızdan ayrıldı. Cennette orkestraların sayısı giderek artıyor. Bu tarafın her geçen gün tadı daha da kaçıyor. Dostları ve müzik camiası için büyük kayıp.”

‘Canımdan parça gitti’
Ahmet Güvenç:
“Canımın bir parçası gitti. O benim kardeşimdi. Acımı kelimelerle anlatamayacak kadar üzgünüm. Sevenlerinin başı sağ olsun.”

‘Çalarken öleceğim’ demişti
Doğukan Manço (Barış Manço’nun büyük oğlu):
“Bahadır ağabey babamın çok sevdiği dostlarından birisiydi. Evine gittiğimde Barış Manço köşesi olduğunu gördüm. Gerçekten insan olarak çok değerli bir kişiydi. Geçen ay Kurtalan Ekspres ile Antalya’da konsere gittim. Bana, ‘Ben çalarken öleceğim herhalde’ dedi. Yakın zamanda da öldü. Onu çok özleyeceğiz. Babamla kavuşacakları için de içimde buruk bir heyecan var. Babamın cenazesinde yaşadıklarımı yeniden hissettim.
Aynanın karşısına geçip babam gibi hareketler yapıyorum. Bazen kendimi babamın yerine koyuyorum. Bıyıklarımı da bırakınca çevrem, ‘Babana mı benzemeye çalışıyorsun?’ diye sordu. Bu duruma kendimi kaptırmamak için bıyıklarımı keseceğim. Saçlarımı uzatmıştım, sonra kestirdim.”

‘Umarım cennette bir araya gelirler’
Emrah Karaca (Cem Karaca’nın oğlu): “10 yıl önce Barış (Manço) amcayı, beş yıl önce babamı, şimdi de Bahadır ağabeyi kaybettim. Hepsi de büyük müzisyenlerdi. Umarım cennette bir araya gelirler. Bu taraftan bakınca ne kadar şanslı olduklarını düşünüyorum. Çünkü hepsi bir arada. Böyle değerli müzisyenlerin kaybı bizi çok üzüyor.”