Muğla "Cep Ambulansı" İle Köy Sakinlerinin Hizmetinde

"Cep Ambulansı" İle Köy Sakinlerinin Hizmetinde

24.01.2018 - 11:22 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ekonomik sıkıntılar yüzünden iş yeri açamayan girişimci, seyyar tamirciye dönüştürdüğü ve "cep ambulansı" adını verdiği minibüsüyle köy köy dolaşıp cep telefonu tamiri yapmaya başladı Cep telefonu tamircisi Güven: "Kimsenin ulaşamadığı, telefoncusu olmayan köylere gidiyorum. Sadece bir kahvehane ve bakkalı olan yerde, bir anda cep telefonu mağazası açmış oluyorum"

Cep Ambulansı İle Köy Sakinlerinin Hizmetinde

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ekonomik sıkıntılar yüzünden iş yeri açamayan girişimci Osman Güven, seyyar tamirciye dönüştürdüğü ve "cep ambulansı" adını verdiği minibüsüyle köy köy dolaşıp cep telefonu tamiri yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Kardeşinin yardımıyla Bodrum ilçesinden ikinci el bir minibüs satın alan genç girişimci 33 yaşındaki Güven, arka koltukları çıkararak telefon tamir edebileceği bir tezgah yaptırdı.

Minibüsün üzerine de "cep ambulansı" yazdıran Güven, kırsaldaki köyleri dolaşarak, cep telefonu tamiri ve ikinci el satış yapmaya başladı.

Muğla'nın neredeyse tüm köylerine gittiğini belirten Güven, hem iş yaptığını hem de yeni insanlar tanıdığını ifade etti.

Vatandaşların kendisini çok güzel karşıladığını dile getiren Güven, "Bana herkes bir telefonla ulaşabiliyor. Bundan dolayı minibüsün adını 'cep ambulansı' koydum. Uzaktan halledemeyeceğim sorunları, müşterinin yanına giderek çözüyorum." dedi.

Güven, düzenli olarak vergisini de ödediğini vurgulayarak, sağlık ekipleri gibi 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Farklı yerlerde 12 yıldır cep telefonu tamirciliği yaptığını anlatan Güven şunları kaydetti:

"İlk kez gittiğim köyler bana biraz uzak duruyor. 'Bu iş arabada olur mu?' diyorlar. Sonra aracın içini ve yaptıklarımı görünce herkes alıştı. Kimsenin ulaşamadığı, telefoncusu olmayan köylere gidiyorum. Sadece bir kahvehane ve bakkalı olan yerde, bir anda cep telefonu mağazası açmış oluyorum. Haftada veya 15 günde bir aynı köye tekrar gidiyorum. Köylüler de memnun ben de."

- "Tamircim ayağıma geliyor"

Seydikemer ilçesinin Girmeler Mahallesi'nde yaşayan ve telefonunu Güven'e tamir ettiren Hatice Küçükaydın, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yaşadıklarını, her zaman buraya gidemediklerini söyledi.

Güven'in telefonlarındaki sorunları mahallelerine geldiğinde çözdüğünü belirten Küçükaydın, "İlk kez böyle bir şey görüyorum. Tamircimin ayağıma gelmesi mutluluk verici bir deneyim." dedi.

Telefon kılıfı satın almak için "cep ambulansı"na gelen Selin Aparcı ise minibüsün ismini çok yaratıcı bulduğunu belirterek, ilk kez böyle bir şey gördüğünü ve çok beğendiğini vurguladı.

"Cep ambulansı"nı görünce şaşıran Orkun Emiral da minibüsün içinden çok dışını çok beğendiğini dile getirdi. Emiral, "cep ambulansı"nın çok farklı ve güzel bir fikir olduğunu belirtti.