Ekonomi Cep telefonları kalp krizini haber verecek

Cep telefonları kalp krizini haber verecek

28.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji ile cep telefonları sağlıktan iş yaşamına kadar pek çok konuda hayatımıza daha çok müdahale edecek.

Cep telefonları kalp  krizini haber verecek

Çinli cep telefonu markası Huawei’nin Türkiye Pazarlama Direktörü Cem Sezer, kalp atışı, tansiyon gibi verileri otomatik olarak kullanıcıdan alacak olan telefonların, otomatik olarak ambulans çağırabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sezer, sağlık ekiplerinin cihazlarıyla iletişime geçebilecek olan cep telefonlarının “kalp krizinden şüpheleniyorum” mesajını karşısındaki cihaza ileteceğini, “makineler arası iletişim” prensibi ile buzdolabında biten yiyeceklerin otomatik olarak sipariş edilebileceğini aktardı.

Cem Sezer, yapay zekanın gelişmesi ile 2-3 yıl içinde cep telefonlarının önemli ölçüde değişeceğini de anımsattı. Sezer, vücut ısısı, kalp atışı, tansiyon gibi verileri otomatik olarak kullanıcıdan alacak olan telefonların, kalp hastalığı gibi bir bulguya ulaşması halinde otomatik olarak kişinin bulunduğu yere ambulans çağırabileceğini dile getirdi. Otomobillerle iletişime geçecek cep telefonlarının, kişiyi otomatik olarak iş randevusunun olduğu yere yönlendirebileceğini de ifade etti. Sezer, bu teknoloji sayesinde navigasyondan kişinin eve yöneldiğini anlayan sistemin, evdeki klimayı çalıştırabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İlk 15 günde...

Sezer, servis merkezlerinde 1 saatte onarım ve bazı modellerde ilk üç ay koşulsuz ekran değişimi olanağı sunduklarını da anımsattı.

Tüketici davranışlarına da değinen Sezer, cep telefonu ekranlarının en çok ilk 15 gün içinde kırıldığını, bunun da yeni telefonu tutuş şekline geç alışılmasından kaynaklandığını belirtti. Sezer, cep celefonlarının kırılan ekranlarını ilk 6 ayda bir kereye mahsus bedelsiz değiştirme uygulamalarının olumlu geri dönüş aldığını anlattı.

Türkler markaya dikkat ediyor

Türkiye’de dünya ortalamasına göre çok fazla telefon değiştirildiğine de değinen Cem Sezer, cep telefonunda dikkat edilen unsurların sırasıyla marka, fotoğraf kalitesi ve batarya ömrü olduğunu dile getirdi. Sezer, Finlandiya gibi ülkelerde ise kullanıcıların öncelikle telefonun fonksiyonlarına odaklandığını anlattı. Sezer, Huawei olarak en önemli engellerinden birisinin Türkiye’deki “Çin malı” algısı olduğunu da belirterek, “Çin bugün kendi uzay programını yürüten, kendi yolcu uçağını tanıtmak üzere olan bir teknoloji devi. Günlük hayatımızda kullandığımız birçok teknolojik ürün artık Çin’de üretiliyor” dedi.