Kültür Sanat Cepheden gelen mektuplar açılıyor

Cepheden gelen mektuplar açılıyor

15.05.2015 - 12:34 | Son Güncellenme:

Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği konferans dizisinin mayıs ayı programında cephelerden gelen mektuplar konuşulacak.

Cepheden gelen mektuplar açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği konferans dizisinin mayıs ayı programında cephelerden gelen mektuplar konuşulacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü gerçekleştirdikleri organizasyonlarla tarihimize ışık tutmaya devam ediyor. Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılına özel olarak düzenlediği 8 farklı konferans dizisinin mayıs ayı programına Doç. Dr. Ömer Çakır konuk olacak.

“Osmanlı Devleti’nin Ateşten Yılları” konu başlığı altında 21 Mayıs Perşembe günü 18.00’de Atatürk Kitaplığı’nda düzenlenecek olan konferansta Doç. Dr. Ömer Çakır, Birinci Dünya Savaşı sırasında cephelerden gelen mektupları anlatacak. “Cepheden Mektuplar” başlıklı konferansta Çakır, 1. Dünya Savaşı sırasında askerlerin arkada bıraktıkları eşlerine, annelerine ve babalarına, kardeşlerine yazdıkları satırlara ve ailelerin de evlatlarına yazdıkları mektuplara yer verecek.

Haberin Devamı

Ayrıca programda, dönemin Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından ailelere gönderilen matbu mektuplarla ilgili de sunum yapılacak. Tarih meraklılarının ilgiyle takip edeceği konferansta; o dönemin satırlarda gizli kalmış izleri ve hatıraları, askerlerin ruh halleri ile cephelerin durumu gözler önüne serilecek.

Birinci Dünya Savaşı’nın 100. yılı kapsamında düzenlenecek olan 8 farklı konferans dizilerinden sunulan tebliğlerden bildirim kitabı hazırlanacak.