Kayseri Çerkezlerden Teşekkür Ziyareti

Çerkezlerden Teşekkür Ziyareti

31.07.2017 - 16:10 | Son Güncellenme:

.

Çerkezlerden Teşekkür Ziyareti

KAYSERİ (AA) - Birleşik Kafkasya Derneği ile Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali düzenleme komitesi üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı İzhan Baykal, bazı yönetim kurulu ve Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali Düzenleme Kurulu üyeleriyle Kayseri Büyükyehir Belediye Başkanı Çelik'e, festivale desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Baykal, festivalin düzenlenmesine surdukları katkılardan dolayı Çelik'e plaket takdim ederek, "Festivale maddi manevi desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bizi ihya ettiniz. Geleneksel hale getireceğimiz festivalimize bundan sonra da desteklerinizin devamını diliyoruz.'' dedi.

Çelik de festivalin son derece güzel geçtiğini ve bundan sonraki festivallere de desteklerini sürdüreceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bunlar bizim zenginliğimiz. Çerkez kardeşlerimiz ilk geldiklerinde misafirdi ama şimdi ev sahipleri. Bundan sonra festivalin daha iyisini ve çok daha mükemmelini yapmak için çaba göstereceğiz. Çok güzel bir festival oldu. Organize komitesinin ellerine sağlık. Önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutunu ön plana çıkararak ülkemizdeki ve bölgedeki Çerkeslerin de katılacağı daha güçlü bir organizasyon yaparız.''

Haberin Devamı

Ziyarete Birleşik Kafkasya Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan Akhan ve Yener Kaynar ile Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali Düzenleme Komitesi Üyesi Murat Öztemur da katıldı.

Heyet, Kocasinan Belediye Ahmet Çolakbayrakdar'a da teşekkür ziyaretinde bulundu.