Gündem Cesetler kayıp!

Cesetler kayıp!

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağında ölenler ülkelerine gönderilirken bir skandal ortaya çıktı. Trenle yollanan ölü sayısının 282 kişi olması beklenirken 200 ceset çıktı.

Cesetler kayıp


Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları uçağındaki kurbanlar ülkelerine gönderilirken bir skandal daha patlak verdi. Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna’nın Harkiv kentine varan trende 282 ceset ve 16 farklı kişiye ait 87 vücut parçası olduğunu söylemişti. Ancak trenden indirilen cesetlerde incelemelerde bulunan Hollandalı uzmanlar sadece 200 ceset ve bazı ceset parçaları teslim alındığını açıkladı. Kayıp olan yaklaşık 80 cesedin kaza alanına dağıldığı tahmin ediliyor.
Bununla beraber cenazeler Harkiv’de düzenlenen resmi törenle, saldırıda 193 vatandaşını kaybeden Hollanda’ya gönderilmeye başlandı. Şimdiye dek 40 ceset gönderildi. Cenazeler Hollanda’dan yollanan kargo uçağı ile Eindhoven kentine taşınıyor.

‘Yanlışlıkla’ düşürülmüş
Ayrılıkçılar tarafından ele geçirilen karakutular incelemelerin gerçekleştirileceği İngiltere’ye yollandı. Karakutular günler süren bir bekleyişin ardından ayrılıkçılar tarafından Malezyalı yetkililere teslim edilmişti. İngiltere’deki ‘Hava Kazaları Araştırma Şubesi’ne yollanan cihazlarda uçağın düştüğü andaki teknik verileri ve son kokpit konuşmaları yer alıyor.
Saldırı sonrası eleştiri okları Rusya’ya yönelmeye devam ediyor. Amerikan istihbaratı, olayla Rusya hükümetinin ‘doğrudan’ bir ilişkisi olmadığını ancak ülkenin doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçılara silah sağlayarak olayın “koşullarını hazırladığını” belirtti.
İsimleri açıklanmayan üst düzey yetkililer, uçağın büyük olasılıkla ‘yanlışlıkla’ düşürüldüğünü, ayrılıkçıların muhtemelen uçağın ticari uçak olduğunu da bilmediklerini dile getirdi. Ukrayna’nın Rusya sınırı yakınında geçen perşembe düşen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer sayılı uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Ölenlerin 193’ünün Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı.