Ekonomi Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi

20.04.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

İhale Komisyonu Başkanı Kurt "Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi için 1'i teşekkür mektubu olmak üzere 5 firma teklif verdi" dedi.

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesinde teklifler alındı.

Haberin Devamı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihale öncesi, komisyon başkanı DHMİ Kamu Özel Sektör İşbirliği Dairesi Başkanı Cengiz Kurt, kısa açıklamada bulundu.

Kurt, İzmir Valiliği tarafından 1994'te yapımına başlanan Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın, 1997'ye kadar altyapı çalışmalarının devam ettiğini ancak belirli bir seviyede kaldığını söyledi.

Yüksek Planlama Kurulu kararı ile DHMİ'nin yetkili kılındığını ifade eden Kurt, proje kapsamında 1 milyon 697 bin metrekare arazi alanı, 2 bin metrekare terminal alanı olacak havalimanında 5 uçak park kapasitesi bulunacağını kaydetti.

Söz konusu havalimanı için 25 firmanın şartname satın aldığını anlatan Kurt, "Komisyon tarafından içerik itibarıyla değerlendirmeye tabi tutularak uygun bulunan teklifler arasında en yüksek ciro paylaşım oranını içeren teklif ve teklif sahibi ilan edilecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurt, en yüksek teklifi veren birden fazla istekli olması halinde açık pazarlık usulünün uygulanacağını dile getirerek, ihale sonucunun DHMİ Yönetim Kurulu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından onaylanmasını müteakip resmiyet kazanacağını belirtti.

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi için 1'i teşekkür mektubu olmak üzere 5 firmanın teklif verdiğini anlatan Kurt, "TAV Havalimanı AŞ tarafından teşekkür mektubu sunuldu. Türkseven Turizm AŞ, İmaj Altyapı AŞ-İntelkar Yapı Ortak Girişimi, Terminal Yapı AŞ, Dere Construction AŞ-EMT İnşaat AŞ Ortak Girişimi teklif verdi." ifadelerini kullandı.