Ege Çeşme’de su sorunu kalmayacak

Çeşme’de su sorunu kalmayacak

21.07.2017 - 05:46 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’deki 800 kilometrelik su şebekesinin yenilenmesi için 250 milyon liralık yatırım yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Çeşme’nin korunması için aşırı özen gösteriyoruz” dedi

Çeşme’de  su sorunu  kalmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme’deki 800 kilometrelik eski su şebekesinin yenilenmesi ve su sıkıntısının çözülmesi için üç yılda 250 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, “Çeşme ve İzmir’in korunması ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Doku bozulmayacak’

Çeşme’nin 30 yıllık içme suyu şebekesini yenilemek için düğmeye bastıklarını ifade eden Kocaoğlu, 800 kilometrelik şebekenin yenileme çalışmalarının ilk etabının başladığını dile getirdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Yarımada’yı İzmir’in kalkınmasında kaldıraç olarak gördüklerini vurguladı, “Türkiye’de örneği olmayan bir çalışmayla Yarımada Stratejik Planı’nı hazırladık. Alaçatı ve Çeşme’ye yönelik yoğunluğun dağıtılması amacıyla Urla’yı, Sığacık’ı, Karaburun’u parlatmaya çalıştık” dedi. Çeşme Termal Kür Merkezi’ne (TETUSA) yüzde 40 ortak olduklarını belirten Kocaoğlu, ilçede sağlık turizmiyle birlikte birçok sektörün daha gelişeceğini belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu, imar konusunda Çeşme Belediyesi’ne yönelik eleştiriler konusunda, kent dokusunun imar kirliliği ile bozulmaması konusunda son derece titiz olduklarını kaydetti, “Muhittin Dalgıç da çok titiz. Biz Çeşme’nin de, İzmir’in de korunması ve sağlıklı gelişmesi için aşırı özen gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Betonlaşmaya açmam’

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç görev yaptığı 13 sene içinde turizm planı hariç hiçbir yeri imara açmadığına dikkat çekti, “Sadece geçmiş dönemlerin planlarıyla devam ediyorum. Hiç kimse beni imar değişikliği yaptı diye suçlayamaz. Ben hiçbir yeri betonlaşmaya açmadım, açmam” şeklinde konuştu.