Ege Çeşme TOKİ’de bir kriz daha yaşandı

Çeşme TOKİ’de bir kriz daha yaşandı

28.02.2017 - 03:51 | Son Güncellenme:

Hak sahipleri, satış sözleşmesindeki imzalama işleminin durdurulması için yargıya başvurdu. 880 bin lirayı bulan evlerde indirim istendi...

Çeşme TOKİ’de bir kriz daha yaşandı

Çeşme’de, TOKİ hak sahiplerinin bir bölümü, 1 Mart tarihinde başlayacak olan satış sözleşmesi imzalama işleminin durdurulması için yargıya başvuracaklarını açıkladı. Toplantıda, TOKİ Reisdere konutları için açıklanan satış bedellerinin, peşinat ve taksit miktarlarının yüksekliğinden yakınılarak, bedellerin düşürülmesi için yapılan girişimler anlatıldı.

Haberin Devamı

2+1, 550 bin lira

Dernek Başkanı İsa Ercan, “İnsanların önünde iki seçenek var. Ya peşinatı ödeyerek sözleşmeyi imzalayacaklar ya da haklarından vazgeçerek çekilecekler. Dava açıyoruz. İnsanların bize tepki göstereceğini bilerek, korka korka bu başvuruyu yaptık. Eğer, satış sözleşmelerinin imzalanmasını bir müddet erteletemezsek, ya bu evleri alacağız ya da vazgeçeceğiz” dedi. Hak sahiplerinden Gökhan Tırpan, “TOKİ konutlarının arsası, bedelsiz olarak TOKİ idaresine devredilmişti. İş, 105 milyon liraya ihale edildi. Konut başına maliyet 102 bin lira tutar. TOKİ’nin bu işten kar etmesi düşünülemez. 180 bin lira, 240 bin lira satış bedelleri istiyorlar. Bu peşin satış bedelidir. 10 yıl sonunda 3+1 daire, 880 bin liraya geliyor. 2+1 de 550 bin lira civarına geliyor” dedi.