Ege Çeşme’ye 37 milyon liralık su yatırımı

Çeşme’ye 37 milyon liralık su yatırımı

13.09.2017 - 04:01 | Son Güncellenme:

İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan iletim hatları ile su şebekelerini yeniliyor. İZSU, ilk etapta 712 kilometrelik içme suyu ile 84 kilometrelik iletim hattı çalışmalarına başladı

Çeşme’ye 37 milyon liralık su yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara sebep olan bütün iletim hatları ve su şebekelerini yeniliyor. İZSU, özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturuyor. 2014 yılında Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına giren ilçenin 30 yıllık eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu alt yapısını yenilemek için proje çalışmalarını tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, 712 kilometrelik içme suyu ile 84 kilometrelik iletim hattını kapsayan yatırımın ilk etabına başladı.

Hedef 2019

İlk etapta Ildırı, Germiyan, Şifne ve Reisdere mahallelerini kapsayan çalışmalar 37.4 milyon liraya mal olacak. İlçeye 143 kilometre içme suyu şebekesi ile 50 kilometre uzunluğunda iletim hattı döşenecek. Ayrıca yeni şebekeden evlere bağlantı amacıyla 61 kilometrelik branşman borusu da yatırım kapsamına alındı. İZSU, Ildırı kuyular bölgesi ile Çeşme Ilıca İstanbul Depo arasına döşenecek 45 kilometrelik ana isale hattının imalat çalışmalarına da başladı. Yeni isale hattı, Ildırı bölgesindeki kuyular ve kaynakların suyunu Çeşme’ye aktaracak. İZSU Genel Müdürlüğü, turizm sezonunun sona ermesinin ardından tüm ekipleriyle ilçenin pek çok yerinde hız kazandırdığı iletim hattı ve şebeke yenileme çalışmalarını şubat 2019’da bitirmeyi hedefliyor. İZSU Genel Müdürlüğü, kısa bir süre sonra ikinci etap için de ihaleye çıkacak.