İzmir Çeşmeliler İzmir İçin Pedal Çevirecek

Çeşmeliler İzmir İçin Pedal Çevirecek

03.05.2017 - 16:53 | Son Güncellenme:

.

Çeşmeliler İzmir İçin Pedal Çevirecek

Bisikletle yapılan kilometrelerin yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması’nın başlamasıyla, Çeşmeli bisikletseverler de İzmir’in kazanması için harekete geçti.

Kentlerin birbirlerine meydan okuması olarak da tanımlanan Avrupa Bisiklet Yarışması’na İzmir’i temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediye Meclisi üyesi Aybars Yıldırım, "1-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmada İzmir’in kazanması için Naviki uygulamasını telefonlarımıza indirerek pedal çevirmeye başladık. Çevirdiğimiz pedalla yaptığımız her kilometre, Naviki uygulaması ile İzmir hesabına yazılacak. İzmirli bisikletseverlerin çevirecekleri pedallarla İzmir’i Avrupa şehirleri arasında ilk 5’e sokacağı inancındayız. İzmir, bisikleti Türkiye’de en fazla kullanan kent. O nedenle oldukça iddialıyız" diye konuştu.

Çeşme’de de Avrupa Bisiklet Yarışması’nı duyuran ilanların asılacağını ifade eden Yıldırım, "Çeşme’de ne kadar çok bisikletsever, Naviki uygulamasını telefonuna indirip pedal çevirirse, İzmir’in kazanma şansı o kadar artacak. İzmir’in dışında Mersin de bu yarışmaya katılıyor. İzmir olarak Mersin’i de geçerek Avrupa şehirleri arasında ilk 5’e girmeyi hedefliyoruz. İzmirli bisikletseverlerin sayı olarak fazla olması nedeniyle Amsterdam’ı bile geçebiliriz. Çeşme’de şu anda 20’nin üzerinde arkadaşımız Naviki uygulamasını indirerek bisiklet kullanmaya başladı. Çeşme’de de çok sayıda bisiklet kullanan var. Onların da katılımıyla bu sayının hızla artacağına, İzmir’e destek için pedal çevireceklerine inanıyorum. Bizim bisiklet grubumuzla, günde en az 15 kilometre yol yapıyoruz. Hafta sonları 80 kilometreyi buluyor. Bizim grubumuzun da İzmir’e ciddi katkısı olacak. Alaçatı’da da henüz tanışamadığımız gruplar var. Umuyorum ki, onlar da bu yarışmadan haberdar olmuşlardır. Onların da katkılarıyla İzmir’i biraz daha yukarıya taşıyacağız" dedi.

Bisiklet tutkunlarının bu yarışta İzmir kent takımına katılmak için www.eccizmir.com adresinden kayıt olarak, Naviki uygulamasını cep telefonlarına yüklemeleri gerekiyor.