Geri Dön

Çeşmi Nigar çorbası tarifi

Çeşmi Nigar çorbası, Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan bir çorbadır. Terbiyeli mercimek çorbası olarak bilinen Çeşmi Nigar çorbası tarifini sizler için araştırdık. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz Çeşmi Nigar çorbası tarifi...

Çeşmi Nigar çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 büyük baş soğan
-1 küçük çay bardağı sıvıyağ
-4 yemek kaşığı un
-1 su bardağı kırmızı mercimek
-2 litre su (10 su bardağı)

Terbiyesi için;
-1 su bardağı süt
-1 limonun suyu
-2 yumurta sarısı

Sosu için;
-Tereyağı
-Nane
-Pul biber
-Çeşmi Nigar

Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır?

-Çeşmi Nigar çorbası için ilk olarak, soğanı yemeklik doğrayın, sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin.
-Ardından unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
-2 litre suyu ve yıkadığınız mercimekleri de ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın.
-Bu aşamada çorbamızın terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce çırpın.
-Pişen çorbanızı ocaktan alıp blenderdan geçirin bir taraftan da hazırladığınız terbiyeyi yavaşça ekleyin.
-Blenderdan geçirdiğiniz ve terbiyesini eklediğiniz çorbayı tekrar ocağa koyun 1-2 taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
-Sosunu hazırlayıp krokan ekmekleriniz ile servis edin.

Not: Pişen terbiyeli çorbanın altını kapattıktan sonra sıcak durması için tencerenin ağzını mutlaka kapatın. Çünkü terbiyesi kesilebilir.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber