Gündem Çete ‘e-devlet’ kurdu!

Çete ‘e-devlet’ kurdu!

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

www.sorguturk.com adıyla internet sitesi kurup vatandaşların kişisel bilgilerini satan, online olarak resmi sorgulama yapan çete çökertildi

Çete ‘e-devlet’ kurdu

Vatandaşların kişisel bilgilerini hukuk büroları ve avukatlara satan, internet üzerinden de para karşılığı üçüncü kişilerin kullanımına açan çete üyeleri gözaltına alındı. Şüphelilerin ele geçirdikleri bilgileri kullanmak üzere hazırladıkları program sayesinde telefon, kişi, firma, MERNİS, SGK, araç, tapu ve dava sorgulamalarını yapabildiği tespit edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, beş şüpheli ygözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen polis, Ankara’da yaşayan Suat D.’nin, hukuk büroları ile avukatlara, vatandaşlara ait bilgilerin yer aldığı harici bellekleri sattığı belirlendi.

Haberin Devamı

1500 TL’ye satmış

Şüphelinin adresinde yedi adres ve nüfus, bir de tapu sorgulama programının yer aldığı sekiz harici belleğin ele geçirildiği bildirildi. Suat D’nin online güncelleme yapılabilen programı bin 500, internete bağlı olmaksızın offline kullanılanı ise 700 liradan avukatlara sattığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Suat D.’nin ifadesi doğrultusunda ekipler, Suat D.’ye bilgileri Ömer Faruk K.’nın para karşılığında verdiğini tespit etti. Ömer Faruk K. da gözaltına alındı.

Çete üyelerinin www.sorguturk.com adında internet sitesi kurdukları, para karşılığı kontör alan kullanıcılara vatandaşların kimlik numarası, adres gibi kişisel bilgilerini sattıkları belirlendi. Bilgileri alanların, internet sitesi üzerinden telefon, kişi, firma, MERNİS, SGK, araç, tapu ve dava sorgulamaları yapabildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İnternet sitesinin İstanbul’da bir şirket bünyesinde faaliyet gösterdiği öğrenilirken, 3 kişi daha gözaltına alındı. İnternet sitesi de kapatıldı.