Gündem Çete liderine taksi şoförü kamuflajı!

Çete liderine taksi şoförü kamuflajı!

31.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polisle girdiği çatışma sonucu Ankara’da sokak ortasında öldürülen suç örgütü lideri Bülent Aramaz’ın polis takibinden kurtulmak için taksi şoförü olarak dışarıda dolaştığı ortaya çıktı.

Çete liderine taksi şoförü kamuflajı

Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranırken, polisle girdiği çatışma sonrasında öldürülen Bülent Aramaz’la ilgili yürütülen soruşturmada Aramaz’ın, polisin takibinden kurtulmak amacıyla taksi şoförü kılığında araç kullandığı anlaşıldı. Aramaz’ın bu amaçla, Necati Ayyıldız’a ait taksiyi kiralayıp direksiyonuna geçtiği belirlendi. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Dikmen semtinde geçen hafta polisle girdiği silalı çatışma sonrasında hastanede ölen çete lideri Bülent Aramaz’ın faaliyetleriyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Ankara’da yaklaşık 2 yıldır uyuşturucu ticareti yaptığı, işyeri kurşunlama ve haraç alma iddialarıyla polisin takibinde olan Aramaz’a yönelik operasyon için savcılık talimatıyla adli soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde polisin yakın takibine alınan Aramaz’ın adamları, son olarak geçen hafta perşembe gecesi Ankara’da altı ayrı mekânı kurşunlayınca operasyon için düğmeye basıldı.
Ankara’da uyuşturucu ticaretini yönetenlere karşı başlatılan mücadelede bazı kişilerin yakalanması sonrasında yaşanan eksen kayması nedeniyle boşalan piyasada söz sahibi olmak isteyen Aramaz’ın restoran, bar, gazinolar üzerinde yoğun baskı kurduğu belirlendi. Piyasayı eline geçirmek amacıyla baskılarını artıran Aramaz’ı, aynı gece Cebeci’de ve Esat’ta 3’er işyerini kurşunlatması üzerine polis 72 saat süreyle takibe aldı.

Günübirlik evler kiraladı
Aylık geliri yaklaşık 200 bin lirayı aşan Aramaz’ın Ankara’da 6 evinin yanı sıra polisten kurtulmak amacıyla Eryaman’da günübirlik ev kiraladığını belirlenirken, şehir içinde taksi şoförü kılığında araç kullandığı ortaya çıktı. Arkadaşı Necati Ayyıldız’ın bir taksisini yaklaşık 600 bin lira karşılığında kiraladığı belirleyen Aramaz’ın, taksinin direksiyonuna geçerek şehir içinde araç kullandığı tespit edildi. İçinde adamlarının bulunduğu en az 4 aracın arasına girerek trafikte araç kullanan Aramaz’ın bu şekilde kendisini kamufle etmeyi başardığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Oğlunun mesleği: ‘Adam öldürmek’

3 gün boyunca Aramaz’a yönelik çalışma yapan Ankara polisi, çete liderini yaralı yakaladı. Aramaz’ın aracında çelik yelek ve Aramaz’a ait adli soruşturma evrakları bulundu.
Araştırmalarda, bazı emlakçılar ile otomobil galeresi sahiplerinin Aramaz’a destek verdikleri belirlendi. Bu arada, Aramaz’ın oğlu Umut Aramaz’ın facebook’taki işini, ‘adam öldürme’ olarak tanımlaması dikkati çekti.