Geri Dön

Cevizli hira tatlısı tarifi

Cevizli hira tatlısı tarifi kıtır kıtır tam ağzınıza layık irmikli bir tatlı tarifidir. Çay saatlerinizi lezzetlendirecek cevizli hira tatlısı tarifine kim hayır diyebilir ki. Hira tatlısı hem sade olarak hem de cevizli olarak hazırlanabiliyor. Biz birazdan sizlere cevizli hira tatlısı tarifini açıklayacağız. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek olan hira tatlısı tarifi.

Cevizli hira tatlısı tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 buçuk su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

İçi için;
Ceviz

Dışını kaplamak için;
1 su bardağı irmik

Cevizli Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Şerbeti için tencereye suyu alarak ısınınca ocaktan alalım.

2. adım: Şekeri de katıp sürekli karıştırarak eritelim. Bir kaba yoğurdu, irmiği, yumurtayı, yağı, kabartma tozunu, vanilyayı alalım.

3. adım: Unu da ekleyip yoğuralım. Kıvamına göre un eklemesi veya azaltması yapabilirsiniz. Küçük parçalar alıp içine ceviz koyalım.

4. adım: Son olarak fırına vermeden bir tabağa irmiği alıp tatlıyı kaplayalım. 150 derece de rengi hafif kızarana dek pişirelim.

5. adım: İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çeken tatlımız servise hazır.

Süsleme önerisi: Dilerseniz üzerine fıstık, ceviz veya çikolata sos ekleyip servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber