Geri Dön

Cevizli kek tarifi

Cevizli kek yemek sonrası çaylarınızı yudumlarken yanında yiyebileceğiniz en güzel lezzetlerden biri. Cevizli kek tarifi verdiğimiz bu haberimizde ayrıntılı anlatım sayesinde sizde bu akşam harikalar yaratabilirsiniz. İşte cevizli kek tarifi…

Cevizli kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

*1 bardak sıvı yağ
*1 bardak süt
*1 bardak şeker
* 3 bardak un
*3 yumurta
*1 limon
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 kase ceviz

Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Geniş bir kabın içinde sütü, yağı, şekeri ve yumurtaları koyup mikserle karıştırın. İyice karıştıktan sonra limonun kabuğunu üzerine rendeleyin. Yine karıştırın.

Üzerine vanilyayı ve cevizi koyup tekrar karıştırın. Daha sonra unun yarısını koyup üzerine kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra unun kalanını ekleyin.

Kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika 180 derecede pişirin.

Kek yapmanın püf noktaları

*Malzemelerinizin hepsi oda sıcaklığında olmalı.
*Önce kek kalıbını yağlayıp daha sonra hamuru hazırlayın. Hamur hazır olduktan sonra beklememeli.
*Önce sıvı malzemeler karıştırılmalı daha sonra üzerine katı malzemeler eklenmeli.
*Kek pişerken fırın kapağı açılmamalı.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber