Gündem Cevizli sucuk faydaları nedir? Evde cevizli sucuk yapılabilir mi?

Cevizli sucuk faydaları nedir? Evde cevizli sucuk yapılabilir mi?

18.04.2018 - 17:35 | Son Güncellenme:

Tatlı yerine cevizli sucuk yemek sağlığınıza artı değer katacaktır. Cevizli sucuğu evde yapabilir ve vücuda daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz. Şerbetli veya sütlü tatlı yerine cevizli sucuk doğal bir tatlı olarak sunumlarınızı da renklendirecektir!

Cevizli sucuk faydaları nedir Evde cevizli sucuk yapılabilir mi

Tatlı yerine cevizli sucuk yenilebilir mi?

Haberin Devamı

Bu sorunun cevabı “evet” olacaktır. Tatlı, birçok kişi tarafından vazgeçilmez bir lezzettir. Tatlıların ikiye ayrıldığı gibi tatlı severler de kendi aralarında ikiye ayrılırlar. Bunlar; şerbetli tatlı severler ve sütlü tatlı severlerdir. Her nasıl olursa olsun tatlılar; yemek sonraları, arkadaş buluşmaları, ev günleri ve günlük hayatın vazgeçilmez lezzetlerindendir.
Tatlıyı, şerbetli ve sütlü olarak ikiye ayırdığımızda cevizli sucuk bu ayrımın dışında kalır. Cevizli sucuk daha çok cezerye ve lokum ailesine yakındır. Tarihi lezzetlerden biridir. İçi adında da geçtiği gibi cevizli olur ve üzeri üzüm pekmezi ile kaplıdır.
Cevizli sucuk, diğer tatlılara göre daha sağlıklıdır. Cevizli sucuk ile vücuda zararlı değil, faydalı şeker almış olursunuz. Cevizli sucuk yediğinizde şekerden çok üzüm pekmezinin verdiği tadı alırsınız. Pekmez ve ceviz hem çocuklarda hem de yetişkinlerde oldukça besleyici gıdalardır. Ayrıca ceviz, beyin için çok faydalıyken üzüm pekmezi de özellikle kansızlık ve demir eksikliğinde doğal tedavi görevi görür.

Haberin Devamı

Evde cevizli sucuk yapma tarifi

Malzemeler

• 500 gr ceviz
• 3 su bardağı üzüm pekmezi
• 4 su bardağı su
Yarım bardak toz şeker
• Yarım bardak un
• Yarım bardak nişasta
• Yorgan ipliği (miktarı yapılacak cevizli sucuğa bağlı)

Hazırlanışı

Öncelikle 500 gr ceviz, yorgan ipliğine sırayla dizilmelidir. Dizme işlemini cevizin aralarından dolayarak yapabilirsiniz. Cevizleri dizme işlemi bittikten sonra cevizli sucuğun şerbeti hazırlanmalıdır. Şerbeti için öncelikle tencereye 3 su bardağı üzüm pekmezi ve 4 su bardağı su konulup karıştırılır. Tencere içine yardım bardak toz şeker, yarım bardak un ve yarım bardak nişasta azar azar eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır, kıvamı yoğunlaştığında altı kapatılır. Önceden ipe dizerek hazırlanan cevizler, bu yoğun kıvamlı şerbete batırılır. İki gün boyunca dinlenmesi ve kuruması için bir kenara asılır. Cevizli sucuk, kurutularak hazırlandığı için uzun ömürlü olarak saklanabilir.
Tatlı yerine cevizli sucuk yiyin sağlığınızı güçlendirin.