Geri Dön

Cevizli tarçınlı kek tarifi

Ceviz de tarçın da keke çok yakışıyor, peki ya ikisi beraber nasıl olur? Çayla komşularınıza ikram edebileceğiniz çok lezzetli bir kek: Sizin için hazırladığımız cevizli tarçınlı kek tarifi...

Cevizli tarçınlı kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
2 su bardağı kadar şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı kadar ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu

Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

3 yumurtayı kırıp şekerle birlikte bir karıştırma kabına alın ve bembeyaz olana dek çırpın.

Üzerine önce sütü, sonra sıvı yağı, sonra unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin.

Bu sırada ekleyip her bir seferde iyice karıştırın. Özellikle un ayarında lazım gelirse ekleme yapın.

Kek kalıbını margarin veya sıvı yağ ile yağlayın.

Hazırladığınız hamur karışımını kek kalıbına boşaltın.

Cevizleri hamuru hazırlarken kabartma tozundan önce de ekleyebilirsiniz, sonrasında kalıba döktükten sonra bir şerit halinde de dökebilirsiniz.

Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında pişirin.


Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber