Yozgat ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE:

01.04.2014 - 20:07 | Son Güncellenme:

.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde, vatandaşın derin aklını, vatandaşlık şuurunu kullandığını söyledi.
Çorum Alaca’dan Ankara’ya dönerken Yozgat’a uğrayan Bakan Güllüce, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Basın mensuplarının sorulanı yanıtlayan Bakan Güllüce, 30 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçimde Anadolu’nun ve vatandaşın derin bir vatandaşlık şuuru var olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “O yüzden de vatandaşımız derin şuurunu kullanmıştır. Derin vatandaşımız aklını kullanmıştır. Bu kadar uluslar arası operasyona rağmen bütün dünyanın Türkiye’nin üzerinde operasyon yaptığını fark eden hangi partili olursa olsun AK Partiye değil, devlete ve millete operasyon olduğunu fark eden Anadolu’nun derin vatandaşı, Rumeli’nin derin vatandaşı buna karşı oyunu AK Parti lehinde kullanarak Türkiye’ye operasyon yapamazsın ey dünya güçleri, küresel güçleri diye bir mesaj vermiştir. Seçim sonuçları budur” dedi.
Türk milletinin bütün dünyaya haykırarak, hangi küresel güç varsa hepsine birden biz size operasyon yapmaya müsaade etmeyeceğiz dediğini ifade eden Bakan Güllüce, “Derin vatandaş aklımızı şuurumuzu kullanacağız, Türkiye’ye operasyon yaptırtmayız. Gelişen güçlenen, büyüyen, lider olmak üzere olan ve tarihte liderlik yapmış olan bir Türkiye’nin yeni Türkiye’nin kurulmasına gelişmesine engel olmak isteyen operasyonlara biz derin vatandaş aklımızı kullanarak engel olacağız dedi. Çünkü vatandaş çok iyi biliyor ki 10 sene sonra Türkiye dünyanın çok daha iyi bir noktasında olan bir ülke haline gelecek. Bazı projelerin bitmesiyle, üniversite mezunlarıyla, eğitimi, sağlığı, teknolojisiyle dünyanın saygın bir ülkesi olacak. Vatandaş bu işin farkından, karşı taraf küresel güçlerde bunun farkında. Onlar diyorlar ki biz yeni bir medeniyet iddiasında olan Türkiye’yi istemiyoruz. Mağlup medeniyetin fedaisi olan bir Türkiye’yi istiyoruz. Mağlup medeniyetin sahibi, koruyucusu olan bir Türkiye’yi istiyoruz diyorlardı küresel güçler. Ama Anadolu’nun derin vatandaşı dedi ki biz kendi medeniyetimizi ihya ve inşa edeceğiz ve size operasyon yapma fırsatı vermeyeceğiz dedi ve sandığın başına gitti bütün entrikalara, bütün iftiralara, karalamalara bir sürü çirkinliklere rağmen Türkiye’nin vatandaşının derin aklı galip gelmiştir” diye konuştu.
Gazetecilerin diğer parti liderlerinin de bu seçimden galip çıktığını söylediğini sorması üzerine Bakan Güllüce, “Türkiye’de bu kadar saldırıya rağmen yerel yönetimlerde seçimden 6-7 puan daha yükselmişse AK Parti, bir önceki yerel seçimlerden 7,5 puan fazla almış. Şimdi mağlubun, galibin kim olduğunu matematik mi yalan söylüyor. Bütün hepsini anladık da 38’den 45,5 fark var bu matematik mi değil mi? Yani üç yaşındaki çocuğa sorsanız 45,5’dan 38 çıkarsa ne kalır derseniz 7,5 der. Yani 7,5 artı fark olan mağlupsa diyorsa birisi onun aritmetik dersi alması gerekir. Onun 3+3 kaç eder 4 + 4 kaç eder 2 kere 2 kaç eder diye ders alması lazım. Bizim iddiamız yok matematiğin iddiası var 7,5 artmış. AK Parti’nin oyları 7,5 artmış mı artmış. 38 ile 45,5 arasında 7,5 fark var mı var. Bu böyle değil diyorsa birisi 5 diyorsa matematikten sınıfta kalır, onun öğretmenini sorgulamak lazım iyi matematik öğretmemiş ona. Aritmetikten sınıfta kalır ve komik duruma düşer” ifadelerini kullandı.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM VATANDAŞ İLE BİRLİKTE YAPILACAK”
İllerde kentsel dönüşümün devam edeceğini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, “Kentsel dönüşüm devam edecek. Kestel dönüşüm Türkiye’yi yenilemek demektir. Ama vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber vatandaşın isteği ile yapmayı düşünüyoruz. Bizim Şehircilik İl Müdürlüklerimiz bu konuda çalışabilirler çalışırlar. Daha çok belediye odaklı çalışmayı düşünüyorum ben. Biz parti olarak zaten yerellikten yanayız. Yerel yönetimlerin güçlenmesinden yanayız. Belediye başkanımız çalışır eder. Eğer bir yerde kentsel dönüşüm yapılası gerekiyorsa vatandaşla oturur anlaşır. Bize müracaatını yapar bizde elimizden geleni yasal şartları yerine getiririz ve kentsel dönüşüm uygulanır. Bizim olmazsa olmaz şartımız vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber yapılmasıdır” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'yi Yozgat'a gelişinde Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve personeli karşıladı.

Yazarlar