Gündem Ceylanpınar’da şehit sayısı 3 oldu

Ceylanpınar’da şehit sayısı 3 oldu

23.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye sınırından yasa dışı geçiş yapmak isteyen grubun önceki günkü silahlı saldırısı sonucu 1 asker hayatını kaybetmişti. Yaralanan iki asker de dün kurtarılamadı, şehit sayısı 3’e yükseldi.

Ceylanpınar’da şehit sayısı 3 oldu



Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yöntemlerle geçen kaçakçılara, son dönemde Rojava bölgesine geçmek isteyen grupların da eklenmesiyle yaşanan gerilim, çözüm sürecinin başladığı günden bu yana örneğine rastlanmayan çatışmaya dönüştü. Önceki akşam sınırda kaçakçılarla yaşanan çatışmada bir askerin şehit olduğu haberlerinin bölgeden gelmesinin ardından dün de yaralı 2 askerin daha şehit olduğu açıklandı. Ancak çarpıcı açıklama, çatışmanın kaçakçılarla değil PKK’lılarla yaşandığını bildiren Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldi.
‘Dur’ ikazı yapıldı
Genelkurmay, yaptığı açıklamada, Suriye sınırından yasa dışı geçiş yapmak isteyen grubun silahlı saldırısı sonucu askerlerin şehit olduğunu olayın ardından sınıra yerleştirilen TSK mensuplarının, ateş açılması üzerine 6 PKK/PYD mensubunu etkisiz hale getirdiğini bildirdi. Buna karşılık, Genelkurmay’ın açıklamasında askerlerin şehit olmasına yol açan ateşin kaçakçılar tarafından mı yoksa PKK’lılarca mı açıldığı konusunda ise net bir ifade kullanılmadı.
Genelkurmay’ın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Karadağ Hudut Karakolu sorumluluğunda bulunan Yedi Numaralı Çelik Kule bölgesindeki nöbetçiler tarafından, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan 10-15 kişilik gruba ‘dur’ ikazında bulunuldu.
5 yaşında babasını kaybetmiş
İkaza uymayan zanlılar, nöbetçi askerlere silahla ateş açtı. Saldırıda piyade erler Adem Döğüşgen ve Berat Sağırkaya ile Sıhhiye Onbaşı Yiğit Şahan ağır yaralandı. Döğüşgen olay gecesi, Sağırkaya ve Şahan ise dün hayatını kaybetti.
Bir kız kardeşi bulunan şehit Berat Sağırkaya’nın 5 yaşındayken babası İbrahim’i kaybettiği ve kendisini üvey babası Bahattin Türken’in büyüttüğü belirtildi.
8 PKK’lı teslim oldu
Öte yandan Şınak Valiliği, dün PKK içinde faaliyet yürüten 8 kişinin örgütten kaçarak Habur Sınır Kapası Emniyet Amirliği’ne gelerek teslim olduğunu açıkladı.