Şanlıurfa Ceylanpınar'da Suriyeli Ailelere Kızılay Kart Dağıtıldı

Ceylanpınar'da Suriyeli Ailelere Kızılay Kart Dağıtıldı

27.02.2017 - 18:57 | Son Güncellenme:

.

Ceylanpınarda Suriyeli Ailelere Kızılay Kart Dağıtıldı

ŞANLIURFA (AA) - Ceylanpınar ilçesinde Suriyeli sığınmacılara Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı kapsamında Kızılay kartı dağıtımına başlandı.

Haberin Devamı

Avrupa İnsani Yardım Fonu (ECHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Türk Kızılayı işbirliğiyle başlatılan yardım çalışmalarında, Ceylanpınar merkezde kendi imkanlarıyla kalan 600 aile tespit edildi. Kayıt altına alınan ailelere, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda Kızılay kart dağıtımı yapıldı. Kar dağıtımı nedeniyle salonda Suriyeli sığınmacılar yoğunluk oluşturdu.

Kızılay kartını almak için sıra bekleyen Ahmet Münir, yaptığı açıklamada 4 çocuğunun olduğunu inşaatlarda çalışmasına rağmen kazancının geçimi için yeterli olmadığını belirterek, "Kart almak için sabahın erken saatinde kuyruğa girdim. Az da olsa alacağımız bu para geçimime katkı sağlayacak. Desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Muhammed Yusuf da lokantada çalıştığını dile getirerek, kazandığı paranın ancak kira, elektrik ve su faturasına yettiğini, bu yardımın geçimine katkı sağlayacağını söyledi.