Gündem Altın fiyatları kaç lira? Güncel çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları...

Altın fiyatları kaç lira? Güncel çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları...

22.05.2018 - 12:58 | Son Güncellenme:

Çeyrek altın, hediyelik ve yatırım amaçlı her bütçeden insanın alabileceği altın miktarıdır. Kimileri kazandığı ilk parayla, kimileri de biriktirdiği harçlıklarıyla bile köşede param olsun niyetiyle altın alınabilir. Genelde nikah, düğün, sünnet, doğum, kına gibi renkli kültürlerimizde sevdiklerimize küçük bir maddi destek olarak hediye ederiz. Altını bu kadar tercih edilebilir yapan ise durduğu yerde değer kazanabiliyor olmasıdır.

Altın fiyatları kaç lira Güncel çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları...

Altın değeri kaybolmayan bir hediyedir

Haberin Devamı

Altın fiyatları düşük iken altına yatırım yapanların yüzü gülüyor. Çeyrek altın ile kimileri tek seferlik küçük birikimler yaparken kimileri de bu birikime aylarını, yıllarını veriyor. Kimisi eğitim için, kimisi düğün gibi toplu törenler için, kimileri de toplu bir mal satın alımı için altından para kazanma yoluna başvuruyor. Siz de hayatlarında yeni bir sayfa açan sevdiklerinize altın alarak onlara maddi-manevi destek olabilirsiniz.

Altın yükselişte

Günümüzde altının gram fiyatı, 188.36 TL’dir. Çeyrek altının alış fiyatı 307.65 TL, satış fiyatı ise 313.87 TL oldu. 22 ayar bilezik, alış 172.24 TL, satış 173.98 TL'den işlem görmektedir. Tam altın, alış 1242.91 TL, satış 1255.47 TL'den satılmaktadır. Yarım altın, alış 615.18 TL, satış 627.73 TL'den işlem görmektedir. Reşat altını, alış 1240.24 TL, satış 1252.76 TL'den işlem görmektedir. Cumhuriyet altını, alış 1266.07 TL, satış 1278.89 TL'den satılımaktadır.

Haberin Devamı

Güvenilir yerlerden alışverişinizi yapın

Ucuz diye bilmediğiniz yerlerden herhangi bir değerli eşya almak pek akıl kârı olmayabilir. Altın yıllar geçse de yatırımcısını asla üzmeyecek bir değerdir. Lakin altın alımında gerçek ve sahte altın ayrımını yapmanız gerekmektedir. Sahte altınlar karşısında ilk olarak kendinizi, kendiniz koruyacaksınız. Gerçek altınların üstünde damga olur, bunu kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda gerçek altının mıknatıs özelliği yoktur ve mıknatıs özelliği olan maddeler tarafından çekilemez. Klasik bilinen diş ile çiğnenip kontrolden kasıt altının şekil değişikliğine kolay uğrayamayacak kadar sağlam yapıya sahip olmasıdır ve altının kendine has bir ağırlığı bulunur.