Gündem Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçti! (Çeyrek altın fiyatları)

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçti! (Çeyrek altın fiyatları)

01.12.2016 - 09:51 | Son Güncellenme:

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişini sürdürüyor. % 1,35'lik yükselişle has altının gramı 133, 77 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatları ise an itibariyle 218,80 Türk lirasından satışa sunuluyor.

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselişe geçti (Çeyrek altın fiyatları)

Altın, yatırımcıların kilit önemdeki ABD tarım dışı istihdam verisini ve İtalya'daki anayasa referandumunu beklemeleri ile birlikte yükseldi ve haftalık kaybını daralttı.

Haberin Devamı

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,178.04 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:24'te 1,177.15 dolara geldi. Fiyatlar Perşembe günü 1,160.80 dolar ile 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Metal bu hafta yüzde 0.5 düştü ve Mayıs ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD'de bu ay faiz artırımına gidileceği beklentisinin neredeyse bütünüyle fiyatlanması ile birlikte, yatırımcılar, gelecekteki para politikası sıkılaştırmasının hızı konusunda daha fazla ipucuna sahip olabilmek için bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Kasım ayı tarım dışı istihdam verisine bakacak.

İtalya'da 4 Aralık'ta Senato'nun gücünün sınırlandırılmasını içeren anayasa değişikliğini oylamak için referanduma gidilecek. Bu referandumdan hayır oyu çıkması hükümetin istifasına yol açabilir.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ