Ege Cezaevi ekmeği kamuyu doyuruyor

Cezaevi ekmeği kamuyu doyuruyor

19.10.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüleri, 110 bin liralık modern fırında ekmek, simit, poğaça ve tatlı gibi unlu mamulleri üretiyor, fırının kapasitesi 10 bin ekmeğe kadar çıkıyor

Cezaevi ekmeği kamuyu doyuruyor

Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan fırında hükümlüler tarafından üretilen ekmek, simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve tatlı gibi unlu mamuller, hem cezaevinde hem de çeşitli kamu kurumlarında büyük ilgi görüyor. Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan bin 100 tutuklu ve hükümlünün günlük ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla bir süre önce 110 bin liraya günlük 10 bin ekmek kapasiteli modern fırını oluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

10 bin ekmek

Belirlenen 8 hükümlüye unlu mamul üretimiyle ilgili eğitim verildiğini aktaran Gümüş, fırında ilk olarak ekmek yapımına başladıklarını, olumlu sonuç alınması üzerine simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve çeşitli tatlılar yapılmaya başlandığını aktardı. Ürünlerin cezaevindeki tutuklu ile hükümlülere taze olarak sunulduğunu, adliye kantininde satıldığını, kentteki çeşitli kamu kurumları tarafından talep gördüğünü belirtti. Projenin başarıya ulaştığını vefırına dışarıdan siparişler gelmeye başladığını, hatta siparişlere yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Gümüş, cezalarını tamamlayan iki hükümlünün tahliye olduktan sonra kendi işletmesini kurduğunu belirtti.

‘Hayata hazırlıyoruz’

Haberin Devamı

Gümüş, şunları söyledi: “Fırında günlük 2 bin ekmek üretiliyor, talep oldukça 10 bin ekmeğe kadar üretim yapılacak. Hükümlüler hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyorlar, hepsinin sigortası var. Halen infaz kurumunda deri ve tekstil alanlarında devam eden kurslarda 25 hükümlü katılıyor. Biz çeşitli kurslarla hükümlüleri dışarıdaki hayata hazırlıyoruz.” Fırında pasta ustası olarak çalışan Ceza İnfaz Koruma Memuru Ümit Ertürk, üretilen ürünlere talebin giderek arttığını belirtti.