Gündem Cezaevi müdürü trafik ışıklarında kurşunlanarak öldürüldü

Cezaevi müdürü trafik ışıklarında kurşunlanarak öldürüldü

16.06.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

Kocaeli'de daha çok çete suçlularının kaldığı Kandıra F Tipi Cezaevi'nin Müdürü İsmet Aktürk bu sabah saatlerinde otomobilinde, yanından geçen bir başka araçtan kurşun yağmuruna tutuldu. Ağır yaralanan Aktürk hastanede hayatını kaybetti.

Cezaevi müdürü trafik ışıklarında kurşunlanarak öldürüldü

Olay, İzmit’in Yeşilova Semti’nde trafik ışıklarında meydana geldi. Daha çok çete suçlularının kaldığı F Tipi Cezaevi’nin Müdürü İsmet Aktürk’ün içinde bulunduğu 06 BP 4679 plakalı aracın yanına yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı otomobilden peş peşe ateş açıldı. Kurşunlardan 3’ü İsmet Aktürk’ün vücuduna isabet etti.

Ağır yaralanan İsmet Aktürk’ü, aracın şoförü hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Burada ameliyata alınan İsmet Aktürk doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

1 YIL ÖNCE GELDİ

İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye tayini çıktı. İsmet Aktürk, Osmaniye’den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müdür olarak görev yapıyordu. İsmet Aktürk, 1 yıldır Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

ADLİYE ÖNÜNDE HAZİN TÖREN

Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Kocaeli Valisi Hasan Bahsri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kandıra Cezaevi çalışanları ve Adliye çalışanları katıldı.

Haberin Devamı

’KİMSEYE BOYUN EĞMEDEN GÖREV YAPIYORUZ’

Burada konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, "Acımız çok büyük. Cezaevi Müdürümüz uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Kendisiyle yaklaşık bir yıldır beraber çalışıyorduk. İyi insanlar malesef çok yaşamıyorlar. Bizler görev yaparken ona buna boyun eğmeden görev yapıyoruz. Yasalara göre, yönetmeliklere göre çalışıyoruz. Bu tür görev yapan arkadaşlarımızın ne tür şartlarda görev yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Allahtan rahmet yakınlarına başsaglığı diliyorum" dedi.

EŞİ FENALIK GEÇİRDİ

Öldürülen cezaevi müdürü İsmet Aktürk’ün adliye önündeki cenaze törenini eşi Gülay Aktürk, çocukları Mete Aktürk ve Ayşegül Aktürk ile gözyaşlarıyla izledi. ’Benim eşim ne yaptı?’ diye feryat eeden Gülay Aktürk’ü, yakınları ve 112 ekipleri güçlükle sakinleştirmeye çalıştı.

Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Özter dua okuduktan sonra cenaze aracına konulan Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün cenazesi memleketi Adana’nın Tufanbeyli İlcesi’ne gönderildi.

Yazarlar