Gündem Cezaevinde tek başına!

Cezaevinde tek başına!

07.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli gizli belge bulundurma davasında 8 yıl 2 ay hapis cezası alan Yarbay Tamer Çetin’in AYM’ye yaptığı başvuru 11 aydır sonuçlanmadı...

Cezaevinde tek başına

Başta Balyoz, Ergenekon olmak üzere çeşitli davalarda hüküm giyen ve tutuklu yargılanan subayların tahliyesinin ardından, İzmir’deki Şirinyer Askeri Cezaevi’nde tek kalan subay olan Deniz Yarbay Tamer Çetin, özgürlüğe kavuşmak için Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı bekliyor.
Şirinyer Askeri Cezaevi’nden ilk olarak Balyoz Davası tutukluları serbest bırakıldı. Ardından da İzmir merkezli gizli bilgi ve belge bulundurma davasının muvazzaf subayları salıverildi. Cezaevinde İstanbul merkezli gizli bilgi ve belge bulundurma davasından hüküm giymiş olan emekli Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa ise, infazını tamamladıktan sonra önceki gün tahliye edildi. Son tahliyeden sonra Şirinyer Askeri Cezaevi’nde kalan tek tutuklu subay ise, Deniz Yarbay Tamer Çetin oldu. Artık cezaevinde tek başına kalan Çetin, İstanbul merkezli gizli belge bulundurma davasında 43 TSK mensubuyla 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 8 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezaların, Yargıtay onanmasının ardından, Çetin ve diğer hükümlü askerler, 6 Ocak 2014’ten itibaren AYM’ye bireysel başvurularda bulundu. Başvurular, aradan geçen 11 aya rağmen sonuçlandırılmadı.

‘Tek güvendiğimiz merci AYM’
Yarbay Tamer Çetin’in eşi Güfran Çetin tek güvendikleri mercinin AYM belirtti ve “Bir an önce kararlarını vermelerini bekliyoruz” dedi.