Adana ÇGC YÖNETİMİNDEN, BAŞKAN SÖZLÜ’YE ZİYARET

ÇGC YÖNETİMİNDEN, BAŞKAN SÖZLÜ’YE ZİYARET

28.06.2016 - 12:04 | Son Güncellenme:

.

ÇGC YÖNETİMİNDEN, BAŞKAN SÖZLÜ’YE ZİYARET

Başkan Sözlü ve Cafer Esendemir, hür, ilkeli ve objektif gazetecilik anlayışına pirim verilmesinin, Türkiye’de köklü demokrasinin yerleşmesi adına önemine dikkat çekti.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Sözlü ve Esendemir, basın kuruluşlarının, gazetecilerin, daha özgür bir ortamda çalışmasının, demokrasi adına önemine vurgu yaptı.
Toplu taşımada basın çalışanlarının serbest kart uygulamasıyla ilgili yaşadığı bazı sorunları aktaran ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Adana Büyükşehir Belediyesi ile medyanın daha kaliteli hizmet vermesi adına işbirliği yapabileceğimiz konular var. İlk etapta, yurtdışına yapılacak inceleme ziyaretleri, Adana’da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın ufkunu genişletme yönünden yararlı olabilir. Bu konuda belediyemizle ortak hareket edebiliriz” dedi.
KÖKLÜ DEMOKRASİ İÇİN, HÜR VE OBJEKTİF ÇALIŞAN MEDYA
Basın kuruluşlarının ve gazetecilerin, meslek ilkelerine uyarak, hür ve objektif habercilik anlayışıyla çalışmasının, Türkiye’de demokrasiyi köklü hale getireceğini ve ülkenin gelişmesine önemli katkı koyacağını söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, ziyaretleri nedeniyle Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yerel ve yaygın basın kuruluşlarının daha özgür ve demokratik bir ortamda faaliyet göstermesini arzu ettiğini belirten Başkan Sözlü, kanunlar dahilinde medyayı desteklemeye devam edeceklerini de ifade etti.