Diyetler CHAI çayının inanılmaz faydaları

CHAI çayının inanılmaz faydaları

28.10.2014 - 10:12 | Son Güncellenme:

Güney Afrika mutfağındaki baharat çeşitliliğini bilmeyen yoktur. Şimdi bu lezzetlerin en meşhurlarından biri olan CHAI çay ile buluşma zamanı. Peki nedir bu CHAI çayı?

CHAI çayının inanılmaz faydaları

Kanser oluşum riskini azaltır.

Haberin Devamı

Kakule, tarçın ve zencefil antioksidan ve fitokimyasal içerikleri ile kanser önleyici özellikleri taşır. Düzenli kullanıldığı takdirde bağırsak ve mide kanseri riskini azaltıcı etki gösteriyor.

Soğuk algınlığını önler.

Özellikle soğuk kış günlerinde sıklıkla hastalanma gibi bir durumunuz söz konusu ise veya halsizliğiniz varsa içeriğindeki bileşenler ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Chai çayının içeriğindeki zencefil vücudun savunma sistemini destekliyor.

Adet dönemi ağrılarını hafifletir.

Chai çayındaki tarçın ve zencefil hormonları düzenleyerek adet dönemi sancılarında olumlu etki yaratır. Özellikle sıcak sütün içinde beklettiğiniz Chai çayı aromatik tadı sayesinde hem bu dönemlerde olan tatlı ataklarınızı da önleyecektir.

Haberin Devamı

Metabolizmayı hızlandırır.

Doğru diyet tavsiyeleri ile birlikte Chai çayı içtiğinizde metabolizmanızı da hızlandırabilirsiniz. Bunu sindirim ve pankreatik enzimleri uyarıcı etkisi ile sağlar. Ayrıca tokluk hissi yaratması da daha az yemenize neden olur.

Diyabete karşı Chai çayı.

Düzenli kullanımında kan şekeri seviyesinde olumlu olacak değişimlere neden olur. Uzun dönemde Tip 2 Diyabetin önlenmesinde rol alabilir. Kısa vadede ise şeker isteğinizin azalması ile kan şekeri kontrolü sağlayabilirsiniz.

Şişkinliği azaltır.

Şişkinlik ve gaz şikayetleri yaşıyorsanız mide aktivitelerini düzenlemek ve sindirim sistemini düzenlemek için Chai çayını günde 2 fincan olacak şekilde deneyebilirsiniz.

Enerjiyi arttırır.

Kahve ve gazlı içecekleri içtikten sonra enerjiniz aniden yükseliyor ve akabinde hızla düşüyorsa Chai çayı ile enerjinizi yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

Chai çayının faydalarından yararlanmak istiyorsanız doğru şekilde ve doğru miktarda tüketim yapmalı ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını devam ettirmelisiniz. Günlük olarak içeceğiniz ortalama 2 fincan Chai çayı size yeterli etkilerin oluşması için destek olacaktır. Unutmayın, hiçbir besin tek başına mucize yaratmaz…

Yazarlar