Geri Dön
Chelsea'de Frank Lampard yasaları

Chelsea'de Frank Lampard yasaları

Futbolculuğunda efsanevi bir performans sergilediği Chelsea'ye teknik direktör olarak dönen Frank Lampard, transfer yasağına rağmen oldukça iyi bir takım kurarak büyük başarılar elde edeceğinin sinyalini vermişti. Chelsea'nin başında, ilk ciddi sınavında, rakibine göre daha efektif oynamasına rağmen, Manchester United'a 4-0 mağlup olmuştu. Ama oynanan futbol umut vermiş, oyun planlarının da uzun vadede başarı sağlayacağı beklenmişti.

Hande Yıldırım
Hande Yıldırım

Kısıtlı bir kadroyla ve saha kenarındaki duruşuyla Premier Lig'de son 6 maçını kazanan Lampard, genç oyuncularıyla başarıyı yakaladı. Bu başarının altındaki sırrın da disiplinden geçtiği aşikârdı.

Haberin Devamı

Teknik direktör olmak başka bir şey

Futbolculuk döneminde zekası ve disipliniyle dikkat çeken Lampard, Premier Lig'de 3 sezon hiç maç kaçırmamış ve kendisinden istikrarın İngiltere abidesi diye söz ettirmişti. Öyle ki yetenekleri ve oyunuyla zaten tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olmuş ve Chelsea'yi farklı kılmıştır. Elbette ki her iyi futbolcu iyi bir teknik adam olamaz. Teknik direktörlük; stratejik düşünebilme ve oyuncuları yönetebilmekle doğrudan ilgilidir. Lampard, teknik adamlık için her şeye sahip. Disiplini ve sahanın her yerini görebilmesi onun futbolculuk kariyeri gibi teknik direktörlük kariyerinin de efsane olacağının habercisi. Bugün gelinen noktada Lampard'ın genç oyunculardan kurulu kadrosuna uyguladığı cezalar listesi ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Lider kime denir?

Bir liderin davranışlarının inandırıcılığı herkesi memnun etmesiyle ya da çoğunluğun istediğini yapmasıyla ölçülmez. Liderin bir disiplini olmalıdır. Lampard'ın kuralları revaçtaki görüşe aykırıdır ancak başarıyı getirir. Genç oyuncularının tercihlerini, önceliklerini ve davranışlarını değiştirmek, onları disipline tabii tutmak; onlardan en iyi verimi alabilmek demektir. Lampard'ın oyuncularına verdiği cezalar arasında antrenmana geç gelme 20 bin pound, maç sonrası takım otobüsüyle yolculuk etmeme 5 bin pound, doktor randevusuna geç kalma 2 bin 500 pound gibi ağır cezalar yer alıyor.

Öncelik dakik olmak!

Lampard, dakikliğin en büyük önceliğe sahip olduğu bir sistem getirmiş. Bu sayede oyuncularına herkesin kurallar önünde eşit olduğunun ve bunun bir istisnası olmayacağının mesajını vermiş. Dakik olmak, kurallara uymak; yapılan işe ve beraber çalışılan kişilere atfedilen önemi ifade etmenin bir yoludur. Bunlar başkalarına saygıya ve kişisel çabaya olan inanca dayanan ve bu sayede başarı potansiyelini taşıyan değerlerdir. Ve iyi değerler sistemine sahip liderler daima iyi sonuçlar alırlar.

Benzer İçerikler