Afyonkarahisar Chp Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

Chp Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

26.07.2017 - 22:03 | Son Güncellenme:

-CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Bıçak -"Lozan, emperyalizmin bölünmüş, parçalanmış, batıya bağımlı Türkiye hayallerini yıkan ve şimdilik 94 yıllık barış sağlayan bir diplomasi zaferidir. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur"

Chp Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Ömer Bıçak, "Lozan, emperyalizmin bölünmüş, parçalanmış, batıya bağımlı Türkiye hayallerini yıkan ve şimdilik 94 yıllık barış sağlayan bir diplomasi zaferidir. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur." dedi.

Haberin Devamı

İl Başkanlığı binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Bıçak, Lozan Konferansı devam ederken İstanbul ve Çanakkale boğazlarının işgal altında olduğunu, boğazlarda İngiliz, İzmir Limanı'nda Fransız savaş gemilerinin bulunduğunu söyledi.

İstanbul ve Çanakkale'nin Lozan Antlaşması ile kurtarıldığını savunan Bıçak, şöyle konuştu:

"Lozan Antlaşması, bize her şeyden önce sınırları belli bağımsız bir vatan bıraktı. Lozan, iki ülkenin değil bir çok ülkenin imzaladığı bir antlaşmadır. Onaylı birer örneği tüm imzacı ülkelere verilen Lozan'ın bir veya birkaç ülke için gizli maddelerinin olması mümkün değildir. Lozan, emperyalizmin bölünmüş, parçalanmış, batıya bağımlı Türkiye hayallerini yıkan ve şimdilik 94 yıllık barış sağlayan bir diplomasi zaferidir. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur."

Haberin Devamı

Lozan Antlaşması'nın maddelerinde sınırlı bir süreden söz edilmediğine işaret eden Bıçak, "Lozan'ın son kullanma tarihi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça geçerliliğini koruyacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.