Siyaset CHP’de A Takımı mesaisi sürüyor

CHP’de A Takımı mesaisi sürüyor

09.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 60 üyeden oluşan Parti Meclisi yarın ilk toplantısını yapacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘A Takımı’ olarak adlandırılan yeni MYK üyelerini belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, kulislerde çok sayıda isim dillendiriliyor

CHP’de A Takımı mesaisi sürüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 36. Olağan Kurultay’ın ardından yeni A takımını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu’nun 13 üyeli MYK’ya üç yeni koltuk ekleyebileceği ifade ediliyor. CHP Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek. 12 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterden oluşan MYK, PM üyeleri arasından belirleniyor. PM seçimlerine Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran aday olmamıştı. Kılıçdaroğlu genel başkan yardımcıları; Erdal Aksünger ile Zeynep Altıok’u da anahtar listesinden aday göstermemişti. Böylece MYK’da dört yeni ismin olacağı kesinleşmişti. Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya ekleyeceği dört yeni ismin dışında iki ya da üç genel başkan yardımcısını da değiştirebileceği kulislerde konuşuluyor. Bu çerçevede; Haluk Koç, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Çetin Osman Budak, Lale Karabıyık, Bülent Tezcan ve Öztürk Yılmaz’ın MYK’da devam edeceği dillendiriliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yeni görev alanları ihdas edeceği; bu kapsamda, parti içi eğitim, basın ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan sorumlu genel başkan yardımcılıkları oluşturacağı ifade ediliyor. Prof. Dr. Fethi Açıkel’in BYKP’den sorumlu genel başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Yılmaz ile devam

PM’ye kura çekimi sonucu giren emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün, MYK’ya Öztürk Yılmaz’ın yerine girebileceği iddiaları dillendirilse de Kılıçdaroğlu’nun bu alanda Öztürk Yılmaz ile devam edeceği belirtiliyor.

Ekonomi yönetimini konusundaki kararını henüz netleştirmediği ifade edilen Kılıçdaroğlu’nun Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, mevcut Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke arasında bir tercih yapacağı dillendiriliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya alabileceği yeni üyeler arasında; Akif Hamzaçebi, Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Sibel Özdemir, Hakkı Suha Okay ve Haydar Akar isimlerini değerlendirdiği konuşuluyor. Okay ve Hamzaçebi’nin adları ise parti genel sekreterliği için geçiyor.

CHP tüzüğüne göre, parti kurulları için yüzde 33 kadın kotası ve yüzde 10 gençlik kotası uygulanıyor. Ancak bu kural genel başkan tarafından belirlenen MYK’da geçerli değil. Kota uygulaması olmamasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki kadın sayısı konusunda hassas davranacağı belirtiliyor.

Bingöl iddiası

2019 seçimleri için kritik önemde olan ve partinin iki numaralı koltuğu olarak değerlendirilen, örgütlerden sorumluğu genel başkan yardımcılığı pozisyonu için Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine bir değerlendirmede bulunmadığı belirtiliyor. Bu görevi yürüten Tekin Bingöl’ün devam etmesi beklenirken, değişebileceği de konuşuluyor.

Esnafla çay içti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütçe görüşmeleri sırasında sorunlarını dile getirdiği Siteler’deki mobilya üreticilerini ziyaret etti. Bir imalathanede esnafla çay içen Kılıçdaroğlu, “Daha önce söz verdim, çay içmeye geleceğim diye, tabii aradan bir sürü şey geçti, seçim şu bu falan gelemedim. Bu sefer biraz rahatladım. Dedim bir söz verdik, çayını içeceğim diye o sözü tuttum” ifadelerini kullandı.

Üretimin önemine değinen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Üretimi teşvik etmezseniz bu ülke düzelmez, sırtını doğrultamaz. O nedenle hep üreten Türkiye dedik. Üretmek demek, dünyada söz sahibi olmak demektir. Üretmek yumuşak güçtür. Tüketen bir ülke büyümez, üretmemiz lazım. Bunu yaparsanız Türkiye itibar kazanır, saygınlık kazanır. Üretmek için maliyetinin düşürülmesi lazım. Maliyeti düşürmeniz lazım ki dünya ile rekabet edebilesiniz. Rekabetin şartı budur.”

Haberin Devamı