Siyaset CHP’de gözler yeni MYK’da

CHP’de gözler yeni MYK’da

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin yeni Parti Meclisi’nin (PM) ilk toplantısını yapmasının ardından gözler, “A Takımı” olarak nitelendirilen Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) hangi isimlerden oluşacağına çevrildi.

CHP’de gözler yeni MYK’da

PM toplantısında MYK’daki koltuk sayısını artırma yetkisi alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurulda önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

Bugün açıklanacak

Önceki günkü PM toplantısında MYK’nın kimlerden oluşacağına ilişkin ipucu vermeyen Kılıçdaroğlu yeni A takımını bugün açıklayacak. 12 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterden oluşan MYK, PM üyeleri arasından belirleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yeni görev alanları ihdas edeceği; bu kapsamda, parti içi eğitim, basın ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan (BYKP) sorumlu genel başkan yardımcılıkları gibi yeni koltuklar oluşturacağı kulislerde konuşuluyor. Bu çerçevede, Prof. Dr. Fethi Açıkel’in BYKP’den sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atanacağı belirtiliyor.

Mecvut MYK üyeleri; Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Çetin Osman Budak, Lale Karabıyık ve Öztürk Yılmaz’ın devam edeceği konuşuluyor. Parti kulislerinde MYK’ya katılacak yeni isimler olarak Akif Hamzaçebi, Yıldırım Kaya, Hakkı Süha Okay, Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Sibel Özdemir ve Haydar Akar dile getiriliyor.

Kılıçdaroğlu’nun ekonomi yönetimini konusunda ise, mevcut genel başkan yardımcısı Aykut Erdoğdu, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke arasında bir tercih yapacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Şehitler için başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan askerler için başsağlığı diledi.
Kılıçdaroğlu, Twitter’daki hesabından paylaştığı mesajda, Zeytin Dalı Harekatı’ndan üst üste gelen acı haberler ile sarsıldıklarını belirterek, “Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye’ye sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” ifadesini kullandı.