Gündem CHP’de küskün vekillerden tepki

CHP’de küskün vekillerden tepki

08.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’de listeye giremeyen milletvekillerinden Refik Eryılmaz, istifa ederek bağımsız aday olma kararı verirken, Faik Tunay, Hurşit Güneş ve Kamer Genç tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi.

CHP’de küskün vekillerden tepki


CHP’de çok sayıda milletvekilinin listeye girememesinin ardından bir istifa geldi. Hatay Milletvekili Eryılmaz, istifa ederek bağımsız aday oldu. Milliyet’e konuşan Eryılmaz, aday listesinde tabanın tercihlerinin dikkate alınmadığını, yapılan anketlerin gözardı edildiğine işaret etti. Listeye giremeyen diğer isimler de sosyal medyadan tepkilerini şöyle dile getirdi:

İstanbul Milletvekili Faik Tunay: Hayatta hep şuna inandım. Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Allah’a teslimiz. Efendiliğime, eğitimime, gençlik kollarından gelen tecrübeme, dik duruşuma kimse tek söz söyleyemedi. Partide karşı olanlar bile “Ya keşke en solcuyum diyenler bu çocuk kadar çalışsa, TV’lerde böyle partiyi temsil edebilse” dedi. Son söz CHP varsa herkes için var, hedef merkezdeki insanlar artık muhalefetten bıktık denilen bir ortamda farklı bir sese yer olmaması üzücü.

Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş: Kocaeli’de önseçim istedik. Çalışmaya başladık. Sonuç görününce merkez yoklamasına döndü. Liste dışı kaldık. CHP yönetimi seçimden kaygılı mı?

İstanbul Milletvekili Umut Oran: Genel Başkanımızın takdiridir. Üzüldüm, şaşırdım ama partim için çalışmaya devam edeceğim. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim kararına saygı duyuyorum.

Haberin Devamı

Tunceli Milletvekili Kamer Genç: Tunceli’de CHP de aday adaylığı için başvurdum. Aday gösterilmedim. Bunun için kırgın değilim. Haluk Koç’un, ‘ağır hasta başvurmadı’ demesi yalan. Rahatsızlığım nedeniyle hiçbir parti yöneticisi beni aramadığı halde, Haluk Koç’un basına ‘ağır hastadır’ demesini de kınıyorum. Sevinmesin.