Siyaset CHP'den AK Parti'ye yanıt: Kaya gibi arkasındayız

CHP'den AK Parti'ye yanıt: Kaya gibi arkasındayız

08.11.2016 - 17:33 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Demirden korksak trene binmeyiz. CHP PM üyeleri, milletvekilleri ve tüm üyeleri olarak bildirinin kaya gibi arkasındayız. Ne söylediğimizi biliyoruz" dedi.

CHPden AK Partiye yanıt: Kaya gibi arkasındayız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Parti Meclisi (PM) bildirisiyle ilgili, "Demirden korksak trene binmeyiz. CHP PM üyeleri, milletvekilleri ve tüm üyeleri olarak bildirinin kaya gibi arkasındayız. Ne söylediğimizi biliyoruz." dedi. Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son siyasi gelişmelerin ardından hafta sonu toplanan CHP Parti Meclisinin yayımladığı bildiride kullanılan ifadelerin yargıya taşınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bildirinin, olağanüstü gerçekleştirilen PM toplantısında yapılan görüşmelerin neticesinde PM üyeleri ve milletvekillerinin ortak görüşleriyle hazırlandığının altını çizen Özel, bu bildirinin yayımlanmasından sonra iktidar kanadından gelen tepkilerin bildirinin kendilerinde rahatsızlık yarattığını gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

"CHP olarak öncelikle şunu söyleyelim; demirden korksak trene binmeyiz" ifadesini kullanan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanının tehditleri, Başbakanın hakaretleri ve hedef göstermeleri bizi yıldıramaz. Bugüne kadar IŞİD, PKK ya da FETÖ için geçmişte dönem dönem onların kendilerini geliştirmeleriyle ilgili imkan tanıyan bir iktidarın, onlara daha önce de yaptığımız suç duyurularında da olduğu gibi yardım ve yataklık ettiği bilgisini teyit eden ve bugün gelinen durumdan iktidar partisinin sorumluluğunun altını çizen iktidarı hukuka ve demokrasiye davet eden, yarattıkları ve içinde bulunduğumuz korku ve yıldırma ortamına teslim olmayacağımızı söyleyen bir bildiri yayımladık. CHP PM üyeleri, milletvekilleri ve tüm üyeleri olarak bildirinin kaya gibi arkasındayız. Ne söylediğimizi biliyoruz. İçinde bulunan durumda bir partinin eşbaşkanlarını ve grup başkanvekillerini içeri atan ve bunu savunabilen birilerinin bugünkü açıklamalarından aynı tehdidi bize yaptıklarını görüyoruz. Bu tehditler bizi yıldıramaz." CHP olarak doğru bildiklerini söylemeye devam edeceklerini vurgulayan Özel, "yaratılmaya çalışılan korku ortamının kendilerini yıldıramayacağını" söyledi.

Haberin Devamı

SUÇ DUYURUSUNDAN BİR SUÇ DUYURUSU ÇIKAR

Bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğuna işaret eden Özel, bu suç duyurusunu bağımsız bir yargının ele alması halinde bu duyurudan bir başka suç duyurusunun çıkacağını ileri sürdü. Özel, "Savcı belki o suç duyurusu ile haberdar olduğu bildirimizi okuduğunda, AKP'nin yöneticilerine, bakanlarına ve başbakanına ve dönemin başbakanına işlem yapmak durumunda kalabilir. Bu suç duyurusu için şunu söylemek gerekir; yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış." diye konuştu.