İzmir Chp'den Çifte Bayramlaşma

Chp'den Çifte Bayramlaşma

30.08.2017 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

Chpden Çifte Bayramlaşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’nı Belkahve’deki Ata Anı Evi’nde düzenlenen programla kutladı.
CHP İzmir İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıl dönümünde Belkahve’de bulunan Ata Anı Evi’nde gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde bir araya geldi ve Kurban Bayramı bayramlaşmasını da gerçekleştirdi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda partilinin katıldığı program, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İl Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse ve CHP İzmir İl Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın anıta çelenk koyması ile başladı.

“Cumhuriyetin temellerini güçlendirecek olan yine bizleriz”
CHP Genel Sekreteri Sındır törende yaptığı konuşmada, “Bu alanda bulunan herkeste heyecan var. Bu uzun zamandır görüşememenin verdiği heyecan. Partimizde bulunan yol arkadaşlarım, partimize gönül veren İzmirliler, genel başkanımızın sizlere selamını getirdim. 30 Ağustos kan ve gözyaşı ama özgürlük, karar ve inancıyla yaşamı yitirmek pahasına verilmiş bir mücadeledir. Arkasına bakmadan kaçan Yunan kuvvetlerinin 10 gün sonra İzmir’den Anadolu’yu terk ettikleri süreçtir. Şimdi de adaleti kimsenin ayakları altında ezdirmeyecek olan bizler varız. Cumhuriyet nasıl kurulduysa, bu zaferler şehitlerimiz tarafından nasıl kazanıldıysa 2019’un hangi ayı olursa olsun, önümüzdeki hangi yıl seçim olursa olsun iktidara gelip cumhuriyetin temellerini güçlendirecek olan yine bizleriz” dedi.

“Mücadelemiz tarihe altın harflerle yazılmıştır”
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, “Bu güzel, anlamlı tarihi günde böyle değerli bir mekanda birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bornova’nın değerli başkanına bu mekanı bize tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Bugün burada ebedi başkomutanımız ve silah arkadaşlarının milletten aldığı güçle kazandıkları, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden birinin 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos günü aziz milletimiz ya istiklal ya ölüm diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmıştır. Bu topraklardaki insanların asla tutsak yaşayamayacağını dünyaya göstermiştir. Halkımızın yaktığı adalet ışığı birçok mazlum millete umut olmuştur. Mücadelemiz tarihe altın harflerle yazılmıştır” diye konuştu.
Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde adaletsizliğe hukuksuzluğa ve baskılara ’dur’ demek için Çanakkale’deydik. Adalet kurultayımızı ve kutsal topraklarda mücadelemizi gerçekleştirdik. Şehitlerimizin huzurunda onların bıraktığı cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz verdik Çanakkale’de. O destansı mücadele için Çanakkale’de nöbet tutan kahramanlar direnmeseydi bugün ne ülke kalırdı, ne de bayrağımız olurdu. Bize düşen korkmadan ve yılmadan Çanakkale ruhu ve bilinciyle vatanımız, bayrağımız, cumhuriyet ve demokrasi için mücadele etmek, direnmek, içimizdeki vatan aşkıyla durmadan çalışmaktır. Bu yolda önümüze çıkacak emperyalizmin iş birlikçileri, demokrasi ve barışın düşmanları elbette karşımızda olacaklar. Biz de mücadele edeceğiz. Ancak cumhuriyet aşkımızın karşısına çıkabilecek hiçbir güç yoktur. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktığımız hak, hukuk ve adalet arayışı mücadelemiz 2019 seçimlerinde yeni bir iktidar zaferiyle sonuçlanacaktır. 2019’da yapılacak ilk seçimde demokrasi ve cumhuriyet güçleri ile birlikte halk iktidarını kurarak cumhuriyeti kurtaracağız. Yeniden yapılandıracağız. Yolumuz, mücadelemiz budur.”
Bayramlaşma programlarının ardından geçen günlerde AK Parti’den istifa eden Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Osman Çokcan’a parti rozeti takıldı.