Siyaset CHP'den Elazığ raporu

CHP'den Elazığ raporu

19.08.2016 - 15:42 | Son Güncellenme:

CHP heyetinin Elazığ'daki izlenimlerine ilişkin raporda,  "PKK'nın bu büyüklükte bir saldırıyı, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi  gerçekleşmemiş Elazığ'da düzenlemesi, yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir"  değerlendirmesinde bulunuldu.

CHPden Elazığ raporu

Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile terör saldırısı sonrası bölgeye giden CHP heyeti, kentteki izlenimlerini raporlaştırdı. Rapordan, "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından oluşan boşluğu değerlendirmek isteyen terör örgütü PKK'nın bu büyüklükte bir saldırıyı, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi gerçekleşmemiş Elazığ'da düzenlemesi yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir" denildi. CHP Basın Biriminden yapılan açıklamada, 18 Ağustos sabahı terör örgütü PKK'nın bomba yüklü bir araçla Elazığ Emniyet Müdürlüğüne saldırdığı hatırlatıldı. Olayın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği heyetin Elazığ'a hareket ettiği belirtilen açıklamada, heyetin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir'den oluştuğu bildirildi. Patlama günü Malatya'da olan Ağbaba'nın, ivedi bir şekilde Elazığ’a hareket ederek, Başbakan ve bakanlarla beraber ziyaretlerde bulunduğu, CHP heyetinin de Emniyet Müdürlüğü ve Valilik ziyareti gerçekleştirdiği, hastanelerde yaralıların durumu ile ilgili de bilgi aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

CHPden Elazığ raporu

HARABEYE DÖNEN BİNAYA GİREMEDİK

Heyetin, patlamanın yaşandığı Emniyet Müdürlüğüne giderek incelemelerde bulunduğu ancak harabeye dönen binaya girmenin olanaksızlığı nedeniyle, yetkililerle "araç mezarlığına" dönüşen bahçede görüşüldüğü belirtildi. Patlamanın gerçekleştiği yerdeki araçların yalnızca iskeletlerinin kaldığı, patlamanın çok şiddetli olması nedeniyle bombalı aracın parçalarının çok uzaklara savrulduğu ve görülemediği vurgulanan raporda, "Patlamanın etkisinin çok geniş bir alandan hissedildiği görülmüştür. Binanın 3. ve 4. katlarında bulunan Bilgi İşlem Dairesinde gözlerini kaybeden vatandaşlarımızın olduğu ve bu katlardaki insanların ciddi şekilde yaralandıkları ifade edilmiştir. Yetkililer, saldırının şiddeti göz önüne alındığında şehit ve yaralı sayısının artmamış olmasının teselli yarattığını belirtmişlerdir." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

'AMAÇ KARGAŞA YARATMAK'

Raporun değerlendirme bölümünde ise saldırının amacının kentte kargaşa yaratmak olduğu vurgulandı."15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından oluşan boşluğu değerlendirmek isteyen terör örgütü PKK’nın bu büyüklükte bir saldırıyı, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi gerçekleşmemiş Elazığ’da düzenlemesi yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir." tespitinin yapıldığı raporda, teröre karşı etkin mücadele edilmesi için CHP'nin bugüne kadar verdiği desteğin bundan sonra da aynı şekilde vermeye devam edileceği vurgulandı. Raporda, şu değerlendirmeler yer aldı: "Ancak sabah saatlerinde bomba yüklü bir aracın Elazığ merkezine girerek Emniyet Müdürlüğü önünde patlatılması, büyük bir istihbarat zafiyeti olduğu gerçeğini de ortaya koymuştur. Bu zafiyetin mutlaka araştırılması ve terörle etkin mücadele için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Halk arasında ayrışma yaşanmasının önüne geçilmesini, halkın birliğinin güçlendirilmesini sağlayacak, ayrımcı olmayan, adaleti üstün tutan politikalara gereksinim vardır. Suriye ve Irak olmamanın yolu demokrasi ve adaletten geçmekte, güvenlik politikalarının da bu husus gözetilerek düzenlenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Patlama sonrası Elazığ'da Başbakan ve bakanların bulunduğu heyete CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da katılması ve CHP heyetine hastane ziyaretlerinde MHP'li milletvekillerinin de katılmış olması, teröre karşı birlik beraberlik ortamının oluşması ve etkin mücadelede birlikte duruş sergilenmesi açısından önemlidir."