Siyaset CHP’den Gülmen ve Özakça’ya ziyaret

CHP’den Gülmen ve Özakça’ya ziyaret

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet, Sincan Cezaevi’nde tutulan açlık grevindeki iki eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret etti.

CHP’den Gülmen ve Özakça’ya ziyaret

Gülmen’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “yemek yiyorlar” değerlendirmesini anımsatarak, dışarıda Ankara Tabip Odası hekimlerinden, cezaevinde de cezaevi yetkililerinden bilgi alınabileceğini, su, limon, bitki çayı, tuz ve şeker ile B1 vitamini aldığını belirttiği kaydedildi. Gülmen’in, heyete şunları kaydettiği belirtildi:

“Beni DHKP/C terör örgütü üyesi ilan etmişler, eğer öyleysem, nasıl memur oldum, nasıl memuriyetimi sürdürdüm. Ben, vücudumu, gençliğimi, hayatımı ortaya koyarak bir mücadele başlattım, bu mücadelemi bu ifadelerle küçültmeye çalışıyorlar. Somut kazanım olmadan bu eylem bitmeyecek.” CHP heyeti, hükümete Gülmen ve Özakça’nın durumuyla tutuklanmadan önce ilgilenen hekimlerin cezaevinde de sürece dahil edilmesini, özellikle her iki eğitimcinin cezaevi dışında kullandıkları B1 vitamininin temininde yaşanan zorlukların aşılması için hükümete çağrıda bulundu.