Siyaset CHP’den kız çocuklu güneşli ‘Hayır’ logosu

CHP’den kız çocuklu güneşli ‘Hayır’ logosu

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Nisan referandumu için, “Geleceğim için Hayır” sloganını belirleyen CHP, afiş ve bilboardlarda kullanılmak üzere yayımladığı Görsel İletişim Kılavuzu’nu örgütlerine gönderdi.

CHP’den kız çocuklu güneşli ‘Hayır’ logosu

Görsellerde “Geleceğim için Hayır” yazısının yanı sıra, tercih mührü basılmış “hayır” pusulası, güneş ve küçük bir kız çocuğu yer alıyor. Genel merkez, araçların nasıl giydirileceği, tişört, şapka ve bayrakların nasıl basılacağına ilişkin kılavuzu örgütlere gönderdi.
16 Nisan referandumunda, “Hayır” oyu kullanacağını açıklayan, ancak “dominant” bir kampanya yürütmeme kararını alan CHP Genel Merkezi, bir süredir üzerinde çalıştığı kampanya materyallerine ilişkin son kararlarını önceki günkü MYK’da verdi.
Sitede paylaşıldı
Alınan bilgilere göre, “Geleceğim için Hayır” sloganını belirleyen CHP Genel Merkezi, afiş ve bilboardlarda görsellerin nasıl kullanılacağını, minibüs, otobüslerin nasıl giydirileceğini, tişört, şapka, bayrak, bardak gibi promosyon ürünlerde logonun nasıl kullanılacağına ilişkin görsel iletişim kılavuzunu parti örgütlerine gönderdi, hazırladığı internet sitesinden de paylaştı.
“Geleceğim için Hayır” sloganının kullanılacağı logoda 5-6 yaşlarında çift örgülü saçıyla bir kız çocuğu ile ışınları gökkuşağı renklerinden oluşan güneş simgesi ve “tercih” mührü basılı “hayır” pusulası yer alıyor. Görsellerin ve logoların kararlaştırıldığı toplantıda kız çocuklu görselin, Ak Parti’nin referandum kampanyasının tanıtım klibinde kız çocuğu kullanmasından esinlenildiği eleştirilerine neden olabileceğine yönelik bazı endişelerin de önceki günkü toplantıda dile getirildiği öğrenildi. CHP Kılıçdaroğlu, milletvekillerini bugün 11.00’de genel merkezde toplantıya çağırdı. Toplantıda, “ortak söylem”in nasıl yaratılacağına ilişkin sunum yapılacağı belirtiliyor.